Bamboehaag niet woekerend

Er zijn verschillende soorten Bamboe die niet woekerend zijn, zoals Fargesia en Pleioblastus. Dit betekent dat ze hun wortels niet uitbreiden en in een beperkte ruimte blijven groeien. Dit maakt ze ideaal voor het gebruik in een haag of als afscheiding.

Fargesia is een groep van pol-vormende bamboes die groeien in dichte, rechtopstaande kolommen. Deze soorten hebben geen invasieve wortels en zullen zich niet verspreiden naar andere delen van uw tuin.

Pleioblastus is een andere groep pol-vormende bamboes die ook niet woekerend zijn. Deze soorten zijn kleiner en compact van formaat en bieden wij niet aan. Het is wel belangrijk om te weten dat sommige bamboesoorten als onkruid kunnen worden beschouwd, dus controleer altijd of de bamboe die u koopt gecertificeerd is als niet woekerend. Bij ons zijn alle Bamboe gecertificeerd en kunt u er zeker van zijn dat je een een bamboehaag niet woekerend koopt.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Bamboehaag niet woekerend

Onze soorten Fargesia

De Fargesia Bamboe kent vele soorten en variaties. Welke is dan de beste voor jouw tuin? Om ervoor te zorgen dat we altijd kwalitatieve niet-woekerende bamboehaag verkopen, hebben we ons gespecialiseerd op gezonde en sterke soorten met diverse eigenschappen. Wij verkopen de volgende bamboehaag niet woekerend:

Fargesia Jiuzhaigou: de Fargesia Jiuzhaigou wordt, vanwege de uitspraak, ook wel Fargesia Red Panda of de Rode Bamboe genoemd. Deze naam geeft het al een beetje weg, de combinatie van de groene plant met de rode en paarse halmen geeft deze plant een prachtige uitstraling.

Fargesia Robusta Campbell: deze Fargesia plant komt het dichtste in de buurt van de kleuren die worden gezien als échte bamboe. Het geeft een echte tropische en luxueuze uitstraling.

Fargesia Rufa: deze plant is bekend vanwege zijn bossige groei en de mooie groene kleuren. De Fargesia Rufa kan in tegenstelling tot veel andere planten die willen groeien wel in een plantenbak geplaatst worden.

Fargesia Winter Joy: Is een prachtige soort die bossig en rechtomhoog groeit. Een weelderige groeier die een meter of 5 a 6 kan bereiken zonder snoei. De stengels hebben een mooie groen kleur met een hint van paars. Een Bamboehaag van deze Fargesia geeft een gegarandeerd een prachtig resultaat.

Bamboehaag niet woekerend

Eigenschappen van niet-woekerende bamboehaag

De belangrijkse eigenschappen van onze niet-woekerende bamboehaag op een rijtje:
- Je kunt Fargesia’s in de zon, halfschaduw of in de schaduw plaatsen.
- Het is een bamboehaag die niet woekert.
- Het groeit op alle soorten gronden. (ook klei)
- Het is in ons klimaat een goed winterharde plant.
- De plant vormt een zichtdichte en wintergroene haag.

Bestel nu jouw bamboehaag die niet woekert

In onze winkel vind je al deze niet-woekerende bamboe planten terug. Neem dus vooral een kijkje en kies de plant die voor jou het meest geschikt is. Zoals gezegd helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze. Neem hiervoor contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten