Garantie

Garantie

Wij bieden op al onze planten groeigarantie. Dit betekent dat je gezonde en sterke planten krijgt die professioneel geteeld zijn. Er kan onverhoopt altijd een plant doodgaan in een geleverde partij. Wij staan als familiebedrijf dan ook voor een goede nazorg en je kunt erop rekenen dat wij voor een passende oplossing zorgen. 

Voorwaarden garantie

Uit ervaring blijkt dat watergebrek bij planten de meest voorkomende reden van afsterven is. Ook in de winter dient er in lange droge periodes water gegeven te worden na de aanplant van een haag. De groeigarantie geldt indien er maatregelen genomen zijn om de beplanting water te geven. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een druppelslang of regeninstallatie. Een druppelslang kun je gemakkelijk bij ons bestellen en toevoegen aan de haag.

De garantie geldt alleen in de periode van 1 oktober tot en met 1 mei. Wij garanderen dat de planten dan “aanslaan”. Het gebrek aan water in combinatie met het droge weer in de lente en/of de zomer is vaak de reden dat planten afsterven. Omdat we geen invloed hebben op de watervoorziening van de planten, kunnen we alleen in deze periode garantie aanbieden. Ga je in de zomer of lente op vakantie?  
Zorg er dan voor dat de nieuwe beplanting goed bewater wordt. Zie je in de herfst, winter, lente of zomer verkleuring optreden bij planten neem dan direct contact met ons op voor advies.

Na een strenge vorstperiode kan er schade ontstaan aan bepaalde plantensoorten. Strenge winters komen niet vaak meer voor in ons huidige klimaat, echter adviseren wij om toch een winterharde haag aan te schaffen. De producteigenschappen van de planten geven meer informatie over winterharde eigenschappen. De meeste van onze planten zullen weer goed herstellen in de lente en de zomer. Vorstschade kunnen wij niet onder de garantie laten vallen.

Let  op de standplaats van de planten. Ook hier vind je meer informatie over op de productpagina’s (Bijvoorbeeld Taxus in kleigrond planten). Aanplanten is niet mogelijk in gele- en/of straatzand. Daarnaast overleven veel planten het niet als ze direct tegen een oude grote boom aangeplant worden. De kans op uitdroging in een plantenbak is erg groot. Als planten in een bak geplant worden dan kunnen wij ook geen garantie geven. Heb je vragen over de verzorging, vorstschade of de standplaats van planten, neem dan contact met ons op voor eerlijk en goed advies.

Bij kluitplanten dienen de jute lappen niet verwijderd te worden. De jute lap rot van zelf weg en is niet schadelijk. Als de jute lap verwijderd wordt dan is er grote kans dat de kluit niet goed blijft bij de aanplant. Indien de jute lap verwijderd is bij de aanplant dan geven we geen garantie.

Herroepingsrecht

Je hebt altijd het recht om gedurende 14 dagen na ontvangst van het product,
de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden en het geleverde en ongebruikte product te retourneren. Neem hiervoor contact met ons op.