Verzorgen van planten

Water geven

Water geven is de allerbelangrijkste taak na de aanplant. De wortels moeten zich nog ontwikkelen en kunnen nog niet de benodigde vocht uit de grond halen. Hieronder staat een schema dat gebruikt kan worden bij het geven van water als de heg net gepland is. 

  Wintergroen Bladverliezend
Aanplant in de lente of zomer: maart/april/mei/juni/juli/aug/sept 2 tot 3 keer per week water geven. 2 tot 3 keer per week water geven.
Aanplant in de herfst: oktober/november 1 tot 2 keer per week. 1 keer per week tot alle bladeren gevallen zijn.
Aanplant in de winter dec/jan/feb: 1 keer per week. Niet (pas als de nieuwe bladeren verschijnen)


Na 4 maanden staan de planten vast en kan er minder vaak water gegeven worden.
Het 1ste jaar wekelijks controleren of de grond vochtig is en eventueel water bijgeven.
Ook in het 2de jaar en bij extreme droogte na aanplant regelmatig controleren.

Geef ook water als het geregend heeft!
Ook bij regenachtig weer adviseren wij om goed het schema te hanteren en te kijken hoeveel water er daadwerkelijk gevallen is en hoe vochtig de grond is. Meestal regent het veel te weinig om een (net aangeplante) haag van voldoende water te voorzien.

Een handige manier om water te geven is om een druppelslang te verwerken na de aanplant. Voeg deze gemakkelijk aan dehaag toe bij de bestelling van de planten.  

Snoeien

Raadpleeg de productpagina voor meer informatie over de beste snoeiperiode.
Wij raden het sterk af de planten direct na de aanplant te snoeien indien er nog een vorstperiode aan kan komen. Een tak die in de weg zit kun je natuurlijk altijd wegknippen.

Bemesten

Wij adviseren om planten minimaal 1 maal per jaar te bemesten. Dit kun je het beste doen in het voorjaar. Het 1e jaar na de aanplant en bij schrale grond kun je het beste 3 maal per jaar meststoffen toedienen. Je kunt allerlei meststoffen gebruiken zoals koemestkorrel, paardenmest of een biologisch gemaakte meststof.
Op onze webshop kun je gemakkelijk een professionele biologische mestkorrel tegen een gunstige prijs aanschaffen. Deze meststof gebruiken we ook op onze kwekerij, werkt lang door en bevelen we  aan voor onze planten.

Standplaats

Kijk altijd goed naar de standplaats van planten, staan ze vol in de wind dan is het raadzaam om extra te controleren op uitdroging. Dit geldt ook voor planten die je dichtbij bij grote bomen neerzet. In gele en straatzand kun je nooit planten aanplanten.


Vragen over de verzorging van de nieuwe haag. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten