Groenblijvende Bamboe niet woekerend

Wil jij een groenblijvende Bamboe niet woekerend kopen? Onze Bamboe woekert niet blijft het hele jaar groen. Fargesia is de Latijnse naam voor de niet-woekerende Bamboe. Deze Fargesia is het gehele jaar door groen en sterft niet af zoals andere grassoorten doen. Deze blijf zijn stengels en bladeren behouden waardoor je een mooie groenblijvende en winterharde haag creëert in je tuin. Wij verkopen verschillende soorten groenblijvende Bamboe niet woekerend. Op deze pagina kun je ons actuele aanbod van onze Bamboe die niet woekert bekijken. Wij kweken deze soorten van begin tot einde zelf op. Doordat we direct uit onze eigen kwekerij verkopen kunnen we de planten gunstig aanbieden. Wil je een bezoek brengen om onze groenblijvende Bamboe niet woekerend te bekijken of heb je vragen over de soorten. Neem contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Groenblijvende Bamboe niet woekerend

Onze soorten groenblijvende Niet-woekerende Bamboe

Fargesia Jiuzhaigou: Deze soort niet woekerende Bamboe heeft mooie kleurrijke stengels. De stengels krijgen een rood- en paarsachtige kleur. Samen met de groene bladeren geeft dit een zeer mooi contrast. Deze groenblijvende Bamboe kan ongeveer 3 a 3.5 meter hoog worden indien deze niet gesnoeid wordt. Omdat de naam Jiuzhaigou niet gemakkelijk is uit te spreken wordt deze soort ook wel Fargesia Red Panda of Rode Bamboe genoemd.

Fargesia Robusta Campbell: Deze groenblijvende niet woekerende Bamboe lijkt het meeste op de Bamboe die mensen voor ogen hebben als ze aan Bamboe denken. Dit soort heeft mooie stengels en een frisgroen blad. Deze Fargesia kan zonder snoei tussen de 4 en de 5 meter halen. Hij vormt een zichtdichte groene haag. Een Topsoort!

Fargesia Rufa: Deze soort Bamboe is zeer goed geschikt voor de plaatsing in bakken en potten. Daar waar andere plantsoorten moeite hebben om goed te groeien in potten en bakken komt deze niet woekerend soort goed tot zijn recht. Hij groeit zeer bossig en de stengels worden niet zo dik als andere Bamboesoorten. Hij kan ook in de volle grond aangeplant worden. Deze planten worden ongeveer 2.5 a 3 meter hoog zonder snoei.

Fargesia Volcano: De naam verraadt misschien al een donkere uitstraling. De stengels van deze variteit worden donkerder van kleur. In combinatie met zijn mooie groene bladeren geeft dit een luxe uitstraling. Deze niet woekerende Bamboe blijf ook in de winter zijn blad behouden. Hij groeit erg compact en daarmee kun je veel privacy creëren.

Fargesia Winter Joy: Een prachtige rechtopgaande groeier. Deze woekert niet en heeft hier en daar een kleure halm. Zonder snoei kan deze plant een 4 a 4.5 meter hoog worden.

Groenblijvende Bamboe niet woekerend

Eigenschappen van de groenblijvende niet-woekerende bamboe

De eigenschappen van onze groenblijvende Bamboe niet woekerend oftewel Fargesia zijn:

- Winterhard
- Sterke planten
- Niet giftig voor mens en dier
- Kan in zon en schaduw
- Ook geschikt voor de aanplant op kleigrond
- Wintergroen
- Niet woekerend
- Gemakkelijk te onderhouden

De Fargesia (Niet-woekerende Bamboe) groeit net zoals een graspol. Hij wordt wel steeds breder in omvang net zoals andere planten. Het voordeel is dat deze Bamboe geen worteluitlopers maakt en dus niet overal in de tuin terug gaat vinden. De Fargesia is gemakkelijk te verwijderen in tegenstelling tot andere Bamboesoorten en zal andere planten niet overwoekeren. Je kunt deze Fargesia gemakkelijk op zijn plaats houden zodat hij niet in omvang groeit. Dit kan bijvoorbeeld door een barrière van steen of je steekt hem af met een schep.

Wij hebben onze niet woekerende Bamboe geselecteerd op gezonder en sterke eigenschappen. Daar bedoelen we mee dat onze soorten tegen een stootje kunnen en niet vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Onze soorten stellen ook geen hoge eisen aan de  ondergrond en groeien op alle gronden goed.

groenblijvende bamboe plant die niet woekert

Bestel nu jouw groenblijvende bamboe plant die niet woekert

Koop direct jouw groenblijvende Bamboe niet woekerend in onze kwekerij voor jouw mooie groene haag. Wij geven aangroeigarantie op al onze planten. Lees meer over deze garantie.  Wij gebruiken de zeer veilige software van Mollie om te betalen op onze website. Tijdens het bestellen kun je zelf een gewenste leverdatum invoeren. Wij zijn een echt familiebedrijf dat waarde hecht aan klantcontact. Dat zien we terug in de reviews en dat doet ons goed. Wil je meer weten over ons of onze groenblijvende Bamboe niet woekerend dan staan we voor je klaar!

CTA: groenblijvende Bamboe niet woekerend

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten