Lage Bamboe niet woekerend

Ben jij op zoek naar een lage bamboe niet woekerend? Dan ben jij bij onze familiekwekerij op het juiste adres. Onze Bamboesoorten hebben verschillende lengtes en groeien zonder snoei vaak uit tot enkele meters hoog. Bamboe kun je echter heel makkelijk snoeien en laag houden. De lage bamboe niet woekerend onderscheid zich door het feit dat deze bamboe geen worteluitlopers maakt en je deze soorten niet overal in je tuin aan zult treffen. Dit maakt deze bamboe perfect voor elke zowel aanplanting in potten en in tuingrond. 

Lage bamboe niet woekerend

Soorten lage bamboe niet woekerend

Wij bieden verschillende soorten lage bamboe niet woekerend aan. Deze planten worden allemaal ecologisch en met zorg op onze kwekerij in Lottum gekweekt. Wil je een keertje de kwekerij bezoeken? Maak dan gerust een afspraak!

De Fargesia Winter Joy is een bamboe met mooie kleurrijke halmen en frisgroene bladeren. Deze in combinatie met de vorm van de stengel geeft een luxueuze, strakke uitstraling. De Fargesia Winter Joy laat zich erg gemakkelijk snoeien. Zonder te snoeien bereikt de plant een hoogte van 3.5 à 4 meter.

De Fargesia Robusta Campbell is de klassieke bamboeplant. De mooie groene kleur van de bladeren met de gele groene tint van de stengels geeft deze plant de tropische, maar luxueuze uitstraling die deze soort kenmerkt.

De Fargesia Rufa is een bamboe die bekend is vanwege zijn volle, bossige groei. Dit in combinatie met de groene bladeren zorgt voor een mooie vuller niet alleen in de tuin, maar ook in een plantenbak. Normaal hoort een plant die flink wil groeien niet in een bak, maar de Fargesia Rufa is hier wel voor geschikt. Deze groeit ook relatief laag en is ook het meest geschikt om een lage Bamboehaag of vakbeplanting van te maken.

De Fargesia Jiuzhaigou ofwel de Fargesia Red Panda, is een prachtige bamboe die zijn rode, paarse stengel combineert met mooie groene bladeren.

De Fargesia Volcano is een volle, bossige bamboe die gekend wordt door zijn donkere stengels en diepgroene bladeren. Deze bamboe is een goed alternatief voor de Fargesia murieliae. De bamboe is perfect voor lagere hagen en wordt dus ook zonder snoei ongeveer 2 meter hoog.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Fargesia

Eigenschappen bamboe niet woekerend

Onze bamboe zijn allemaal:
- Onderhoudsvriendelijk
- Wintergroen
- Snel zichtdichte haag
- Bladhoudend
- Voor in zon en schaduw
- Niet giftig voor mens en dier
- Winterhard tot -20 ºC
- Ook op kleigrond toepasbaar
- Van nature sterke planten
- Biedt veel privacy

Al deze eigenschappen maakt onze Bamboe één van onze favoriete planten voor in de tuin. Het is een plant die goed tegen zware regenval en natte periodes in het algemeen kan. Ook is de plant uitstekend bestendig tegen de strenge vorst en de Nederlandse winter. Indien de plant te weinig water krijgt kunnen de bladeren oprollen. Als de plant in op een langdurig warme plek staat, kunnen de bladeren ook verkleuren, dit doet de plant voor bescherming. In het voorjaar komt de kleur weer terug en hersteld de bamboe weer.

Fargesia

Aanplanting en onderhoud van lage bamboe niet woekerend

Zoals eerder vermeld kan de lage bamboe niet woekerend ook in een pot geplaatst worden. Hierbij is het belangrijk dat de plant genoeg zuurstof krijgt anders gaat de plant dood. Ook is het belangrijk om een bak te kiezen die groot genoeg is om de broek van de bak te voorkomen. Wij geven jou graag persoonlijk en eerlijk advies via onze contactpagina.

Voor het voldoende water geven van deze bamboe willen we graag de druppelslang uit onze webshop adviseren. Deze druppelslang geeft de bamboe voldoende water en gaat jaren mee. Als kwekerij gebruiken wij ecologisch verantwoorde oplossingen voor het voeden van onze planten. Om de planten deze verzorging te geven vanuit huis bieden wij de door ons gebruikte meststof aan in onze webshop.

Wij bieden ook een unieke groeigarantie aan bij aankoop van een van onze planten. Dit houd in dat als er een plant onverhoopt dood zou gaan, wij als familiebedrijf samen met jou een persoonlijke en passende oplossing zullen bedenken.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten