Laurier plant kopen

Wil jij een Laurier plant kopen voor in jouw tuin? Dan ben je bij ons op de goede plek. Wij bieden mooie, gezonde laurier planten tegen een scherpe, eerlijke prijs zonder de besparen op kwaliteit. De Laurier, ook wel bekend als de Prunus, is een zeer geschikte plant voor een haag. De laurier heeft een aantal speciale eigenschappen die de plant ideaal maken voor plaatsing in een tuin.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Laurier plant kopen

Soorten laurier plant kopen

Onze Laurierplantenworden op een verantwoordelijke, ecologische manier gekweekt. Dit doen wij met één gedachte, de plant sterk houden op eigen kracht. Dit lukt altijd en we zien dat de planten van zichzelf veel sterker zijn zonder het gebruik van extra voedingsstoffen en kunstmest. Wij bieden 5 verschillende laurierplanten aan op onze kwekerij:

Laurier Genolia: De laurier Genolia heeft een recht opgaande, smalle groeiwijze. Hij is compact en groeit op om snel een zichtdichte haag te zijn die veel privacy biedt. De bladeren hebben een mooie diepe donkergroene kleur en stralen luxe en authenticiteit uit. Bij bieden de laurier plant kopen in formaten van 80-100cm tot 225-250cm.

Portugese Laurier: De Portugese laurier heeft zijn naam te danken aan zijn zuidelijke afkomst. Deze plant is daardoor wat kritischer ten opzichte van zijn omgeving dan andere laurierplanten. Zo kan de Portugese laurier niet goed tegen strenge vorst en slechte bodemstructuren. De plant is te herkennen aan zijn frisgroene, krommende bladeren. Wij bieden deze plant aan in formaten van 120-140cm tot 160-180cm.

Laurier Novita: De Laurier Novita is het beste te vergelijken met de Laurier Rotundifolia. Hij groeit snel en heeft een mooie frisgroene kleur. Zijn ovaalronde blad is een echt kenmerk van de laurierplant. De laurier Novita is een snelle groeier en de haag zal snel dicht worden. Wij hebben voor de Novita gekozen omdat deze gezonder, sterker en minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen ten opzichte van de Laurier Rotundifolia. Wij bieden deze haagplant in formaten van 80-100cm tot 200-225cm.

Laurier Caucasica: De Laurier Caucasica is een donkergroene plant en deze heeft langwerpige bladeren. De haagplant groeit snel en recht opgaand waardoor er ook snel een haag zal ontstaan die veel privacy biedt. De Caucasica groeit relatief smal en zal niet snel de breedte in gaan. Indien er niet gesnoeid wordt zullen er in het voorjaar mooie witte bloemen in de haag groeien. Wij bieden de Laurier Caucasica aan in formaten van 100-125cm tot 125-150cm.

Laurier Herbergii: De supersterke lauriersoort is erg onderhoudsvriendelijk en kenmerkt zich door zijn kleine langwerpige, donkergroene bladeren. De soort groeit minder snel dan bijvoorbeeld de Novita, maar zal zonder snoei een hoogte van alsnog 2.5 meter bereiken. Wij beiden de Laurier Herbergii aan in formaten van 100-125cm tot 125-150cm.

Weet je nog niet zeker welke laurierhaag perfect is voor jouw tuin? Of heb je andere vragen omtrent de Laurier plant kopen? Neem dan vrijblijvend contact op of bezoek een keer de kwekerij door een afspraak te maken.

Laurier plant kopen

Eigenschappen Laurier plant kopen

De laurier heeft een aantal aantrekkelijke eigenschappen die de plant een perfect haag maakt. Deze zijn als volgt:
- Smalle groei
- Biedt veel privacy
- Geschikt voor zon én schaduw
- Winterhard (behalve Portugese laurier)
- Ruimtebesparing
- Op vele gronden toepasbaar ook kleigrond (behalve Portugese laurier)
- Van nature erg sterk
- Bladhoudend
- Wintergroen

De Laurier een wintergroene plant. Dit wil zeggen dat de plant ook in de winter zijn mooie groene kleur behoudt.

Laurier plant kopen

Aanplanting en onderhoud Laurier plant kopen

Het is erg belangrijk om de Laurier genoeg water te geven wanneer hij dit nodig heeft. Hiervoor bieden wij een handige tip aan. Door het gebruik van een druppelslang hoef jij alleen maar de kraan aan te zetten en de slang doet de rest van zelf. Wij bieden in onze webshop deze druppelslang aan voor een erg scherpe prijs per meter. Bij deze druppelslang ben je ervan verzekerd dat deze van kwaliteit is en lang mee zal gaan. Ook garandeert deze druppelslang een voldoende toevoer van water, ook in de zomer. Voor meer tips en tricks op het gebied van plantonderhoud verwijzen wij je graag door naar onze informatiepagina. Hier vind je meerdere tips en trucjes om jouw tuin gezond te houden.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten