Liguster kwekerij

Welkom op onze Liguster kwekerij. Wij kweken verschillen soorten van de Ligustrum voor onze klanten. Onze kwekerij ligt in Lottum. Dat ligt in het Noorden van Limburg in de buurt van Venray en Venlo tegen de Noord-Brabantse grens aan.

Locatie Liguster kwekerij

Je bent van harte welkom op onze kwekerij om jouw nieuwe Liguster te bekijken. Maak van te voren wel even afspraak via onze contactpagina. Wij willen graag tijd vrij maken voor onze klanten zodat ze een goed indruk krijgen van de planten die ze willen kopen op onze Liguster kwekerij. De hoofdlocatie van onze kwekerij ligt op de Stokterweg 21, 5973PW te Lottum maar onze velden waar wij Liguster kweken liggen verspreid in de omgeving. Wij verkopen aan zowel groenverzorgers als aan particulieren. Wij geven garantie op onze planten en nemen jou de zorgen van transport graag uit handen. Wij verkopen onze Liguster als kluit- en als potplanten. Deze hebben een gegarandeerd goed wortelgestel.

Liguster kwekerij

Soorten Liguster op onze kwekerij

Wij bieden twee verschillende ligusters aan op onze site hogehagen.nl. De Liguster kweken we graag op onze kwekerij. Het zijn zeer sterke planten die wel tegen een stootje kunnen. Er kan met recht gezegd worden dat Liguster de biodiversiteit ten goede komt. Door de fijne vertakking van Liguster kunnen veel soorten dieren zich in de haag beschut houden. Als er niet gesnoeid wordt dan geeft de Liguster bessen en bloemen die vogels en vlinders aantrekken.

Liguster Ovalifolium: Hij is ook wel bekend als de haagliguster. Deze Ligustrum kenmerkt zich door zijn ovaalvormig, frisgroene blad. Dit in combinatie met een mooie tak geeft je tuin een luxueuze en authentiek gevoel. Tevens een inheemse soort die hier van nature voorkomt.

Liguster Atrovirens: Deze liguster heeft in tegenstelling tot de haagliguster een langwerpig blad.De kleur van het blad is donkerder van kleur maar geeft een zeer mooi groen resultaat. Hij wordt ook wel de Wintergroene Liguster genoemd omdat oude planten die lang op een plek staan ook in de winter zijn blad zal behouden. Let wel op dat dit in het begin niet het geval is. 

Heb je nog vragen over onze Liguster kwekerij. Of heb je interesse in onze andere planten en bomen van de kwekerij. Stel ze gerust.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten