Liguster planten voorjaar

Wil jij een Liguster planten in het voorjaar? Dan ben je bij onze kwekerij op het juiste adres. De Liguster is een authentieke haag die steeds vaker wordt toegepast als lage en hoge haag.

Liguster planten voorjaar

Soorten liguster planten voorjaar

Bij onze kwekerij staat het ecologisch opgroeien van de plant centraal. Onze Ligusterplanten met een kluit kun je ongeveer tot mei aanplanten. Dit is afhankelijk van het weer. Ligusterplanten in een pot kun je het hele jaar door aanplanten. Wij verkopen geen wortelgoed van Liguster. 

Wij bieden twee verschillende ligusters aan:

Liguster Ovalifolium: Ook wel bekend als de Haagliguster. Deze haag kenmerkt zich door zijn ovaalvormig, frisgroene blad. Dit in combinatie met een mooie tak geeft je tuin een luxueuze en authentiek, maar tegelijkertijd minimalistische uitstraling. Wij bieden de haagliguster aan in verschillende maten. Bijsnoeien is uiteraard geen probleem aangezien deze plant zich gemakkelijk laat snoeien.

Liguster Atrovirens: Deze liguster heeft in tegenstelling tot de haagliguster een langwerpig blad. Ook is de haag donkergroen in plaats van het frisgroene van de haagliguster. 

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

liguster planten voorjaar

Eigenschappen liguster planten voorjaar

De liguster is een ontzettend sterke plant en dat heeft hij te danken aan het feit dat hij oersterk is en van zichzelf gemakkelijk gezond is.
- Smalle groei
- Inheems
- Ruimtebesparing
- Groeit op kleigrond
- Winterhard (-20°C)
- Zon en schaduw
- Van nature sterk
- Veel privacy

Je kunt erop rekenen dat een gezonde liguster zo’n 30 á 50cm per jaar zal groeien. Als de liguster niet wordt gesnoeid zal deze de ruimte krijgen en verder groeien. Wil je een meer formele haag? Dan is periodiek snoeien (zo’n 2 keer per jaar) genoeg om de haag strak en symmetrisch te laten ogen. Twijfel je nog over welke haag perfect is voor jouw tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak en kom op bezoek op de kwekerij!

Liguster planten in het voorjaar

De liguster is een plant die het hele jaar door prachtig blijft. Er wordt ook vaak gezegd dat de liguster een wintergroene plant is. Dit is deels waar, zo zullen jonge planten vaak in de herfst/winter hun bladeren verliezen. Deze bladeren groeien dan ook weer gewoon terug in de lente. In het voorjaar zal de liguster witte bloemen laten groeien en in het najaar komen er ook zwarte besjes bij kijken, een echte delicatesse voor de vogels in jouw achtertuin. Met een liguster zorg je voor een levende tuin met een goede ecologie en biodiversiteit.

Liguster planten in het voorjaar

Onderhoud en verzorging

Bij de ligusterhagen is het belangrijk dat er genoeg water beschikbaar is voor de plant. Als de liguster niet genoeg water krijgt zal deze dood gaan. Houd hierbij rekenen dat er ook in de winter water gegeven moet worden. De plant verdampt ook in de winter water en een tekort zou niet goed zijn voor de haag. Wij bieden een druppelslang aan die gemakkelijk aan te sluiten is op een tuinslang. Deze druppelslang garandeert genoeg watertoevoer naar de haag toe en met deze druppelslang kun je dan ook jaren doen. Voor andere tips en tricks op het gebied van water geven en onderhoud hebben wij een informatiepagina.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten