Maximale hoogte Coniferen

De maximale hoogte van Coniferen is afhankelijk van het soort maar onze soorten halen met gemak een mooie haag met een hoogte van 6 meter. Je houdt Coniferen gemakkelijk op hoogte door ze te snoeien.

Maximale hoogte coniferen

Soorten maximale hoogte coniferen

Wij bieden drie soorten coniferen aan. Deze coniferen worden op verantwoorde wijze op onze kwekerij gekweekt. De soorten zijn als volgt:

De Taxus is een uitstekende haagplant die ook erg hoog kan worden tot wel 7 of 8 meter. De taxus groeit met zo’n 20 a 40cm per jaar relatief langzaam. Om een hoogte van 6 meter te bereiken ben je wel een lange tijd onderweg. De taxus kenmerkt zich door de rode besjes die in het voorjaar aan de plant groeien. Let hierbij op dat de taxus giftig is. Wij bieden taxussen aan in verschillende hoogtes van 80-100cm tot wel 5.5 meter. 

De Thuja Brabant De conifeer Brabant is een van de bekendste coniferen die er zijn. Deze is erg geliefd en in vele tuinen terug te vinden en kan ook een mooie haag maken tot wel 6 meter. De conifeer Brabant laat zich kennen door zijn bossige groei. Wij bieden deze conifeer aan in verschillende maten waaronder hele hoge planten.

De Donkergroene Thuja is zoals de naam zegt een Conifeer een prachtige donkergroene kleur. Deze kleur geeft een authentieke, luxueuze uitstraling. Hij kan ook met een gemak een hoogte van 6 meter bereiken. Wij bieden de donkergroene conifeer aan in verschillende maten en ook hoge.

Deze coniferen worden allemaal op ecologische wijze gekweekt op onze kwekerij . Vraag jij je nu af welke conifeer het beste in jouw tuin past? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak om een keer langs te komen op onze kwekerij.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Maximale hoogte coniferen

Eigenschappen coniferen

De conifeer is een sterke plant die tegen vele verscheidene omstandigheden kan. Het enige waar de conifeer een hekel aan heeft is natte voeten. Daardoor kunnen de wortels gaan rotten en gaat de conifeer dood. Hieronder zijn nog wat andere verwante eigenschappen van de conifeer:
- Toepasbaar op vele grondsoorten waaronder kleigrond
- Bladhoudend
- Wintergroen
- Van nature oersterk
- Herfst- en winterverkleuring
- Veel privacy
- Zeer winterhard 

De Conifeer wordt ook wel eens de wintergroene alleskunner genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan het feit dat de Conifeer uitstekend wintergroen blijft en daarbij geen tak verliest.

maximale hoogte coniferen

Aanplanting en onderhoud

De conifeer kent twee groeiperiodes en het best wordt de conifeer vlak voor deze periode bemest. Deze periodes vinden plaats rond april en juli. Wij bieden hiervoor ook een kunstmest aan die op onze kwekerij gebruikt wordt. Voor het voldoende water geven van de conifeer bieden wij een druppelslang aan. Deze druppelslang is erg vriendelijk in gebruik en kan gemakkelijk op de tuinslang aan worden gesloten. Met een dergelijke druppelslang voorzie je de plant van een gelijkmatige bedekking en voorkom je de moeite om met een gieter langs je haag af te gaan. Deze druppelslang bieden wij per meter aan voor een scherpe prijs en is gemakkelijk toe te voegen aan je winkelmandje.