Smalle laurierhaag

Ben je op zoek naar een smalle laurierhaag? De laurier ook wel laurierkers is een plant die goed gebruikt kan worden als haag. Er zijn verschillende soorten laurier die kunnen dienen als een smalle laurierhaag. De meeste soorten laurier zorgen voor veel privacy zodat je ultiem van je tuin kunt genieten.  Doordat er verschillende soorten laurier zijn, kan het zijn dat je met vragen blijft zitten. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

 • Deze lauriersoorten zijn makkelijk in onderhoud.
 • Alle lauriersoorten zijn wintergroen.
 • Door de smalle groei, zijn ze ruimtebesparend en passen ze ook in een relatief kleine tuin.
 • Ondanks de smalle laurierhaag, bieden deze lauriersoorten veel privacy.
 • Deze lauriersoorten kunnen zowel in zon als in de schaduw.
 • Ook in de winter behouden deze lauriersoorten hun bladeren.
 • Ze kunnen alle drie op kleigrond geplant worden.
Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Eigenschappen van de Laurier

Soorten smalle laurierhaag

Binnen ons bedrijf hebben wij drie soorten smalle laurierhaag. Wij zijn gespecialiseerd op het kweken van gezonde en sterke soorten met verschillende eigenschappen. Het is lastig om erachter te komen welke smalle laurierhaag het beste bij jouw tuin past. Om daarachter te komen hebben wij de eigenschappen van iedere smalle laurierhaag op een rij gezet:

Laurier Genolia: Deze smalle laurierhaag groeit rechtop en zorgt voor veel privacy. Naast dat deze haag zichtdicht is, werkt hij ook nog eens geluidsisolerend. Dit komt door de dikke bladeren van deze smalle laurierhaag. De bladeren van de laurier Genolia hebben een donkergroene kleur wat zorgt voor een luxe uitstraling. In een korte tijd bereikt deze smalle laurierhaag zijn eindhoogte, hierdoor heb je snel een mooie, smalle, zichtdichte haag. Deze lauriersoort is winterhard en stelt geen hoge eisen aan zijn standplaats. Deze haag kan uitgroeien tot 5 meter, maar kan op iedere gewenste hoogte gesnoeid worden.

Portugese laurier: De Portugese laurier is een soort die snel zichtdicht groeit maar niet snel groeit in de hoogte en in de breedte. De bladeren van deze laurierhaag hebben een diepgroene kleur en stralen hierdoor luxe uit. De Portugese laurier is makkelijk in onderhoud, door licht bij te snoeien creëer je een strakke- en smalle laurierhaag. Deze laurierhaag kan minder goed tegen een strenge vorst. Daarnaast is de bodemstructuur belangrijk bij deze Portugese laurier. Deze Portugese laurier kan uitgroeien tot 3 meter hoog.

Laurier Caucasica: Deze lauriersoort heeft donkergroene bladeren en een langwerpige vorm. Deze laurier Caucasica groeit snel de hoogte in, maar niet in de breedte. Ondanks dat deze lauriersoort niet in de breedte groeit, zorgt hij alsnog voor een zichtdichte haag. Deze smalle laurierhaag is geschikt voor personen met een wat kleinere tuin. Deze smalle laurierhaag is winterhard en kan zelfs op een kleigrond goed groeien. Deze smalle laurierhaag kan zonder te snoeien een hoogte aannemen van 5 meter.

Laurier soorten

Eigenschappen smalle laurierhaag

Dit zijn overeenkomende eigenschappen van de bovenstaande lauriersoorten:

 • Deze lauriersoorten zijn makkelijk in onderhoud.
 • Alle lauriersoorten zijn wintergroen.
 •  Door de smalle groei, zijn ze ruimtebesparend en passen ze ook in een relatief kleine tuin.
 • Ondanks de smalle laurierhaag, bieden deze lauriersoorten veel privacy.
 • Deze lauriersoorten kunnen zowel in zon als in de schaduw.
 • Ook in de winter behouden deze lauriersoorten hun bladeren.
 • Ze kunnen alle drie op kleigrond geplant worden.