Wanneer Ligusterhaag planten

Wanneer kan ik de Ligusterhaag planten? De liguster kan vrijwel het hele jaar geplant te worden. Echter ligt de voorkeur tussen de periode van oktober en mei. Zolang er geen vorst in de grond zit zal de haag een goede plek hebben om te groeien. In verband met uitdroging is het aanplanten van een liguster op het einde van een zonnige dat optimaal. Ook is het daarbij belangrijk dat de liguster voldoende water krijgt totdat de haag volledige ingeworteld is. Bij het planten van ligusters biedt onze kwekerij verschillende mogelijkheden. Planten in pot kunnen het hele jaar aangeplant worden en kluitplanten van oktober tot en met mei. Wij bieden geen wortelgoed meer aan omdat uit ervaring blijkt dat er altijd uitval is in een haag aangeplant met alleen wortelgoed.

Zo bestaat ons assortiment ligusters uit planten in pot en in kluit. Deze methodes verschillen niet veel van elkaar, maar hebben nog wel tijd nodig om te groeien na het planten. Pot en kluithagen zijn daarentegen goedkoper en dus erg vriendelijk voor een ‘lager’ budget. Wanneer de Ligusterhaag planten is ook afhankelijk van het weer. Bij vorst en bij hevige regenval en nattigheid is het niet mogelijk om de Ligusterhaag te planten. Op onze pagina wanneer planten lees je meer algemene informatie.

Ben jij op zoek naar een mooie ligusterhaag voor in jouw tuin? Dan ben je bij onze kwekerij aan het juiste adres. Wij bieden gezonde, sterke ligusterhagen die een leven mee zullen gaan. De liguster komen we steeds vaker tegen in het straatbeeld en dit heeft hij te danken aan zijn sterkte. De liguster kan bijna overal toegepast worden als zowel hoge als lage haag.

Wanneer ligusterhaag planten

Soorten ligusterhagen

De Liguster is één van onze favoriete haagplanten. De liguster is erg gemakkelijk te snoeien en als er niet gesnoeid wordt vormen er in het voorjaar witte bloemen. In het najaar komen er dan ook zwarte besjes aan die voor de vliegende tuinbewoners een echte traktatie zijn. Wij bieden twee verschillende soorten ligusters aan. Deze zijn als volgt.

De Liguster Ovalifolium, ookwel bekend als de Haagliguster. Dit is een haag die kenmerkend is door zijn kleine, ovaalvormige bladeren. De frisgroene kleur geeft een gezonde, lenteachtige uitstraling die in elke tuin van harte wordt verwelkomd. De haag is gemakkelijk bij te snoeien naar wens.

De Liguster Atrovirens staat bekend om een langwerpig blad. Dit blad is een lange ovaal in tegenstelling tot de ronde ovaal van de haagliguster. Ook zijn de bladeren net wat donkerder dan de Ovalifolium. Dit geeft een luxueuze en tegelijkertijd authentieke uitstraling aan jouw tuin. 

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Wanneer ligusterhaag planten

Eigenschappen wanneer ligusterhaag planten

De liguster heeft een aantal kenmerkende eigenschappen die de liguster een aantrekkelijke haagplant maken.
- Biedt veel privacy
- Winterhard tot -20 ºC
- Geschikt voor zon en schaduw
- Groeit op vele soorten grond, ook kleigrond
- Inheems
- Smalle groei
- Ruimtebesparing

De Liguster mag gerust sterk genoemd worden. Door het feit dat de plant inheems is, is de plant van zichzelf erg gezond en moeilijk ziek te maken. Een gezonde liguster zal elk jaar zon 30 tot 50cm groeien. Ben je op zoek naar een formelere haag? Door het minimaal 2 keer snoeien per jaar wordt de strakke, symmetrische uitstraling van de liguster behouden. De liguster wordt ook wel semi wintergroen genoemd. Dit wil zeggen dat de plant de winter vaak zonder kleerscheuren doorgaat. Jongere ligusters kunnen echter hun bladeren wel verliezen in de winterse maanden. Deze bladeren groeien in de lente uiteraard weer terug.

Onderhoud

Het is belangrijk om de liguster water te geven. Ook in de winter mag dit niet overgeslagen worden. Om het jezelf gemakkelijk te maken adviseren wij het gebruik van een druppelslang. Deze druppelslang is erg gemakkelijk in gebruik en deze bieden wij per meter aan in onze webshop. Met de aankoop van deze druppelslang ben je dan ook verzekerd van een goede watertoevoer voor je planten. Benieuwd naar meer tips en tricks op het gebied van verzorgen en onderhoud? Bezoek dan onze informatiepagina.