Bamboe plant niet woekerend

Wil jij een bamboe plant kopen die niet woekerend is? Wij bieden verschillende soorten niet-woekerende bamboe. De Latijnse naam van de niet-woekerende Bamboe is Fargesia. Dit is een soort bamboe zonder worteluitlopers, waardoor het niet gaat woekeren. Deze verkopen we in verschillende soorten. Wij adviseren graag over het soort niet-woekerende bamboe dat het beste past in jouw tuin. 

Niet Woekerende Bamboe 

Soorten Fargesia

De Fargesia bamboe kent vele soorten en variaties. Welke is dan de beste voor jouw tuin? Om ervoor te zorgen dat we altijd kwalitatieve niet-woekerende bamboe planten verkopen, hebben we ons gespecialiseerd op gezonde en sterke soorten met diverse eigenschappen. Wij kweken in onze kwekerij altijd op een milieuvriendelijke en ecologische manier. Wij verkopen de volgende Fargesia planten:

Fargesia Jiuzhaigou: de Fargesia Jiuzhaigou wordt, vanwege de uitspraak, ook wel Fargesia Red Panda of de Rode Bamboe genoemd. Deze naam geeft het al een beetje weg, de combinatie van de groene plant met de rode en paarse halmen geeft deze plant een prachtige uitstraling.

Fargesia Robusta Campbell: deze Fargesia plant komt het dichtste in de buurt van de kleuren die worden gezien als échte bamboe. Het geeft een echte tropische en luxueuze uitstraling.

Fargesia Rufa: deze plant is bekend vanwege zijn bossige groei en de mooie groene kleuren. De Fargesia Rufa kan in tegenstelling tot veel andere planten die willen groeien wel in een plantenbak geplaatst worden.

Fargesia Volcano: deze niet-woekerende bamboe plant wordt zonder te snoeien ongeveer twee meter hoog. Het is een prima alternatief voor de Fargesia Murielliae ‘Bimbo’

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Bamboe plant niet woekerend

Eigenschappen van niet-woekerende bamboe

Uiteraard is het belangrijk om de eigenschappen van onze niet-woekerende bamboe planten te weten. Wij zetten deze graag even op een rijtje:

Je kunt Fargesia’s in de zon, halfschaduw of in de schaduw plaatsen.
- Het is een bamboe plant die niet woekert.
- Het groeit op alle soorten gronden, ook op bijvoorbeeld klei.
- Het is in ons klimaat een goed winterharde plant.
- De plant vormt een zichtdichte en wintergroene haag.

Bamboe plant niet woekerend

Bestel nu jouw bamboe plant die niet woekert

In onze webshop vind je al deze niet-woekerende bamboe planten terug. Neem dus vooral een kijkje en kies de plant die voor jou het meest geschikt is. Zoals gezegd helpen wij graag bij het maken van de juiste keuze. Neem hiervoor contact met ons op.

Bamboe plant niet woekerend bestellen

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten