Laurier Rotundifolia

Laurier Novita

Laurier Rotundifolia

Uit onze ervaring blijkt dat de Laurier Rotundifolia geen goede haagplant is. Hij heeft veel last van ziektes en groeit daardoor niet mooi als een haag. Dit is wel de bekendste soort Laurier en dat is jammer. Wij bieden deze haagplant niet meer aan.

Laurierkers Novita

Laurier Novita in plaats van de Rotundifolia

Wij adviseren om de Laurier Novita aan te planten in plaats van de Rotundifolia. De Laurier Novita heeft mooie dikke ovale bladeren die kenmerkend zijn voor de Laurier. We hebben in ons sortiment alleen de beste haagplanten. Allemaal geselecteerd door onze kwekerij vanwege de goede eigenschappen. Kijk op onze Laurierpagina voor alle mooie soorten die we aanbieden. De Laurier Novita lijkt dus heel veel op de Rotundifolia maar is veel sterker en bestand tegen ziektes en plagen. Heb je vragen over ons advies? Neem contact met ons op.

Andere soorten Laurier

Wij bieden ook de Laurier Genolia en de Laurier Caucasica aan. Deze soorten blijven uit zichzelf relatief smal. De Genolia groeit erg bossig en is ook nog eens supersterk. Deze soort is een topper onder de Lauriersoorten. De Caucasica groeit snel maar uiteindelijk wel dicht. Een voordeel van de Caucasica is dat we deze door snellere voordeliger is dan andere Lauriersoorten.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten