Liguster wintergroen

Ben je op zoek naar een Liguster wintergroen? Wij kweken 2 soorten gezonde soorten Liguster in onze kwekerij die erg goed geschikt zijn voor een haag. Liguster is echter niet geheel wintergroen. Des te langer de planten staan des te langer laten ze het blad hangen in de winter.

Liguster wintergroen

Liguster Atrovirens wintergroen

De Liguster Atrovirens en de Haagliguster ovalifolium kweken wij in onze kwekerij. De Liguster Atrovirens wordt ook wel eens de wintergroene Liguster genoemd. Je kunt onze Liguster van te voren komen bekijken. Dat vinden we geen probleem. Omdat we met onze planten en onze klanten bezig zijn, verzoeken we wel om even van te voren een afspraak te maken zodat we jou goed te woord kunnen staan. Je kunt dit gemakkelijk op onze contactpagina doen.  

Liguster wintergroen is in de volksmond de benaming voor de Liguster Atrovirens (Latijn: Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’). Deze naam is echter wel een beetje misleidend. Des te ouder deze Liguster Atrovirens wordt des te langer deze Ligusterstruiken zijn blad laten hangen in het jaar. Hij kan het hele jaar door het blad laten hangen en dus ook wintergroen zijn. Dit zijn vooral de oudere hagen van Atrovirens. Bij flinke kou laten ook de oudere planten de bladeren op sommige plekken vallen. Dit doet de plant uit bescherming. Omdat deze ligusterstruiken zich op deze manier kunnen beschermen maakt het ook een supersterke plant. Als je nu een haag van Liguster aanplant dan laat hij de bladeren nog niet het heel het jaar hangen.
De liguster Atrovirens maakt een fijnmazig stelsel van takken. Door deze fijne vertakking biedt deze plant in een haag veel privacy. Je kunt er niet zomaar doorheen kijken. De fijne vertakkingen bieden ook bescherming voor allerlei vogels en dieren. Met een haag van liguster heb je een sterke inheemse plantenhaag die goed is voor mens en dier.

Je kunt de Liguster wintergroen Atrovirens direct in onze webshop kopen. Wij kweken ecologisch en milieuvriendelijk. We geven garantie op al onze planten en je kunt zelf een leverdatum kiezen. Heb je vragen over Liguster wintergroen? Neem gerust contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Liguster

Haagliguster ovalifolium

De Haagliguster is niet wintergroen te noemen en laat zijn blad in de winter grotendeels vallen. In een relatief warme winter laat de haagliguster zijn blad wel lang of het hele jaar hangen. De Latijnse naam van deze Haagliguster is Ligustrum Ovalifolium. De planten vertakken net als de Liguster Atrovirens fijn en geven wel veel privacy. Je kunt deze planten direct in onze webshop veilig kopen.

Ligusterstruiken

Wij adviseren graag onze Ligusterstruiken aan onze klanten. Dit komt door de goede eigenschappen van deze planten en onze Liguster laat zich uitermate goed als haag snoeien. Je kunt ze relatief smal houden als haag zodat ze weinig ruimte in de tuin innemen. Ze groeien goed op al onze gronden in België en Nederland. Ze kunnen tegen een stootje en in vergelijk met andere planten zijn ze erg sterk. Een strenge winter overleven ze bijvoorbeeld met gemak en wat meer of meer zon zal deze plant zich niet druk om maken. Met recht is de Liguster 1 van onze favorieten om toe te passen als haag.