Taxushaag laag

Ben jij op zoek naar een taxushaag die laag is? Een Taxushaag is een erg populaire haagplant omdat hij langzaam groeit, wintergroen is en eenvoudig in model is te snoeien. In onze eigen kwekerij worden verschillende soorten en formaten taxushagen met liefde gekweekt op een ecologische en milieuvriendelijke wijze. Met een taxushaag van laag formaat zorg je voor een fraaie omheining van bijvoorbeeld jouw voortuin. Een Taxus is goed gedijt in de schaduw en kan dicht tegen een andere grote boom aangeplant worden, mits er goed water gegeven wordt. Een ander bijkomend voordeel is dat een Taxus in sierlijke vormen gesnoeid kunnen worden om een uniek effect te creëren. Een ander kenmerk van de Taxus is de mooie donkergroene kleur wat zorgt voor een luxe uitstraling. Bij HogeHagen bestel je een taxushaag van 100 centimeter of van meer dan 200 centimeter.

Taxus baccata laag

Lang genieten van een taxushaag laag

De Taxus komt van nature voor in Nederland en België en geldt als een inheems soort, dit houdt in dat de Taxus goed bestand is tegen het wisselende klimaat in Nederland. Tevens kan een Taxushaag erg lang goed en laag gehouden worden, de planten kunnen heel oud worden en behouden bij goede verzorging lang de prachtige groene kleur.

Een taxushaag laag houden, onderhouden en verzorgen

De takken van een Taxus Baccata kunnen ver teruggesnoeid worden, waarna de plant weer uitloopt. Je kunt de Taxus het beste snoeien net na de winter of in de maanden mei en juni. Als de Taxushaag goed is gegroeid in de lente- en zomermaanden kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden. Een uitstekende tak wegknippen kan natuurlijk altijd. Naast het snoeien en laag houden van een taxushaag is het van belang om de plant goed te onderhouden en te verzorgen. Na het aanplanten is het erg belangrijk om de planten water te blijven geven, zowel in de zomer als in de winter. Omdat een taxushaag wintergroen is, verdampt deze in de winter ook water, waardoor de plant dorst krijgt. Het water geven kan met een gieter of tuinslang, maar is het handigst met een druppelslang. Tevens is het belangrijk om wintergroene planten zoals een taxushaag te bemesten. Wij

Taxushaag laag

Een taxushaag laag met groeigarantie koop je bij HogeHagen

Ondanks dat je de taxushaag laag wilt houden is het wel belangrijk dat de taxushaag groeit. Wij bieden op al onze planten groeigarantie, deze garantie houdt in dat je gezonde en sterke planten krijgt die op een professionele wijze geteeld zijn. In een geleverde partij kan onverhoopt een plant doodgaan. Wij staan als familiebedrijf dan ook voor een geode nazorg en je kunt rekenen op een passende oplossing.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten