Wanneer coniferen planten

Coniferen kun je heel het jaar aanplanten afhankelijk van het weer. Indien het vriest en bij hevige regenval kun je niet planten omdat men dan niet in grond kan werken. Daarnaast is het van belang of je coniferen met kluit of in pot aan gaat planten. Planten met kluit kun je aanplanten in de periode van oktober tot en met mei ongeveer. Coniferen in pot kun je heel het jaar aanplanten maar zijn wel een stukje duurder.

Wanneer Coniferen planten

Ons advies over wanneer coniferen planten is in het najaar (maanden oktober / november). In deze periode heeft het voordeel dat de coniferen voor de winter vastgeworteld staan in de grond en in het voorjaar de eerste groeiperiode door gaan maken. Op deze manier kunnen ze beter tegen een droge periode omdat ze al met de wortels de grond in zijn gegaan voordat ze weer gaan groeien in de lente en de droge periodes weer komen. Kluitplanten zijn voor een lagere prijs te verkrijgen dan potplanten. Wanneer coniferen planten is vooral een keuze van de klant qua prijs en onderhoud.
Buiten deze periode aanplanten van coniferen is geen probleem alleen vereist dit meer aandacht in de vorm van goed water geven. Vooral in de droge periodes van afgelopen jaren. We adviseren altijd om ons schema aan te houden voor het water geven en de bemesting. Deze kun je vinden op onze tips en trics pagina.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Coniferen

Welke coniferen planten

Wij bieden in onze webshop en op onze kwekerij de volgende coniferen aan die je direct kunt kopen en bestellen:
- Conifeer Brabant, Thuja occidentalis ‘Brabant’
- Donkergroene Conifeer, Thuja plicata ‘Martin’ of Thuja plicata ‘Excelsa’.
- Taxus, Venijnboom
Wij hebben deze coniferen voor jou geselecteerd op onze kwekerij. Omdat er vele conifeersoorten bestaan hebben we Coniferen gekozen die erg goed geschikt zijn om een haag van te maken en gezond zijn. Tevens zijn dit robuuste conifeersoorten die tegen een stootje kunnen. Er is geen verschil in de aanplant van deze soorten. Wanneer coniferen planten is niet afhankelijk van het soort. Op onze pagina over coniferen vind je aanvullende informatie over onze coniferen.

Pot of kluitplanten aanplanten

Wij leveren uitsluitend conifeerplanten van goede kwaliteit. Of deze nou in pot zitten of met kluit zijn dat maakt niets uit. Wij garanderen mooie volle planten wanneer coniferen planten heeft hier geen invloed op. De keuze voor potplanten zal meestal vallen in de periode dat planten met kluit niet meer aan te planten zijn of niet meer beschikbaar zijn. Wij kweken meer coniferen als kluitplanten dan in pot. Kluitplanten zijn leverbaar van oktober tot eind mei ongeveer. Indien het najaar droog en warm verloopt dan zal dit korter zijn. Wij leveren geen kluitplanten meer uit als deze niet meer aan te planten zijn. Deze zijn dan niet meer te bestellen.

Thuja

Coniferen kopen bij hogehagen.nl

Op onze website kun je gemakkelijk en veilig coniferen kopen. Je kunt tevens een gewenste leverdatum invoeren zodat je zelf gemakkelijk een planning kunt maken wanneer coniferen planten. Heb je vragen over wanneer coniferen planten neem contact met ons op. Wij geven graag een stukje advies over onze planten. Wil onze kwekerij komen bezoek maak dan eerst een afspraak zodat we de tijd voor je kunnen nemen.

Onze kwekerij

Wij telen onze planten ecologisch en duurzaam. Dat wil zeggen dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken op onze kwekerij en alleen biologische meststoffen gebruiken. Wil je hier meer over lezen dan kun je kijken op lees ons verhaal of op de website van onze kwekerij Vergeldt Planten te Lottum.

Coniferen boom

Informatie over Coniferen planten

De beste maanden om aan te planten zijn oktober en november. Vroeg in de herfst wortelen de planten voor de winter al vast in de grond. In het najaar kunnen ze direct gaan groeien en zijn ze beter bestand tegen droogte. Het is zeker geen probleem om buiten deze periode aan te planten. Het geven van water is essentieel voor de groei van planten. Droogte is bijna altijd de boosdoener als er planten kapot gaan. Een gemakkelijke en handige manier van water is een druppelslang aanbrengen bij de aanplant van de haag. Tijdens het bestellen van Coniferen kun je gemakkelijk een druppelslang van hoge kwaliteit toevoegen op lengte aan je bestelling. Wil je meer informatie over wanneer coniferen planten, neem contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten