bamboe schaduw niet woekerend

Ben je op zoek naar een Bamboe schaduw niet woekerend? Dan ben je bij onze kwekerij aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod van bamboe die in schaduw en halfschaduw aangeplant kunnen worden. Bamboe is een door ons geselecteerde plant uit Azië. Ondanks zijn afkomst is de bamboe uitstekend opgewassen tegen de winters in Nederland en met genoeg voeding zal de bamboe dan ook onbeïnvloed door de winter heen komen. Ook zijn al de door ons gekweekte bamboe niet woekerend. Dit houdt in dat er geen worteluitlopers zullen ontstaan en er dus geen bamboewortels op andere plekken in de tuin zullen opduiken.

Bamboe schaduw niet woekerend

Eigenschappen

Al onze bamboes zijn op natuurlijke wijze aangeplant. Zo zullen al onze bamboes in het begin snel groeien en zijn eindhoogte bereiken. Dit zorgt ervoor dat de bamboe al vlug zichtdicht is en veel privacy geeft.

Welke bamboe schaduw niet woekerend is geschikt voor jou?

Wij bieden verschillende soorten bamboes aan. Al de bamboes in ons assortiment zijn geschikt voor plaatsing in schaduw en halfschaduw. Deze bamboes zijn allemaal verschillend ten opzichte van de ander en onderscheiden zich door de volgende kenmerken.

Fargesia Jiuzhaigou: Deze bamboesoort laat zich kennen door zijn mooie groene bladeren die samen met de paars/rode stengels een prachtige uitstraling geven. Door zijn kleur wordt deze bamboe ook wel de Rode bamboe of Red panda genoemd. Deze bamboe zal snel uitgroeien tot zijn eindhoogte van 3 meter.

Fargesia Volcano: Deze niet woekerende bamboe is te herkennen aan zijn volle groene groei en is perfect als lage bamboe. Deze bamboe staat prachtig in de tuin en biedt veel privacy en schaduw. Deze bamboe zal zonder te snoeien een eindhoogte van 2 meter bereiken.

Fargesia Rufa: De Fargesia Rufa groeit bossig en weelderig en is perfect voor in een bak of kuip. Zonder deze te snoeien zal hij een lengte van ongeveer 2 meter bereiken.

Fargesia Robusta Campbell: De Fargesia Robusta Campbell onderscheidt zich door zijn kenmerkende bamboe uitstraling. Deze bamboe wordt vaak gezien als dé bamboe en dat is te zien door zijn mooie groene bladeren en gele stengel. Dit is ook veruit de grootste bamboe en kan een lengte van 4 à 5 meter bereiken.

Ben je op zoek naar gepast advies of heb je andere vragen met betrekking tot onze planten? Neem gerust contact met ons op.

Bamboe schaduw niet woekerend

Onze aanplanting

De bamboe wordt op onze kwekerij op een natuurlijke en ecologische wijze groot gebracht. Wij gebruiken daarom dus ook geen chemicaliën. Wij geloven in de kracht van de bamboe om zich op een natuurlijke wijze sterk te maken. Dit geeft onze planten ook een uitzonderlijke groeigarantie. Dit houdt in dat als de plant onverhoopt doodgaat, je altijd recht hebt op de juiste oplossing.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten