Liguster in de winter
Ben jij op zoek naar een Liguster in de winter? Wij bieden twee verschillende ligusters aan die beide uitstekend bestendig zijn tegen het strenge winterseizoen. De ligusterplant is een plant afkomstig uit de olijvenfamilie, maar is ondanks dat uitstekend opgewassen tegen het winterse kou en de zomerse hitte. De liguster straalt een rustiek, authentiek beeld uit en is één van onze favoriete haagplanten. Dit komt doordat deze haag erg sterk is en bijdraagt aan een biodiversiteit.
Soorten liguster in de winter
Jongere Ligusterplanten zijn meestal niet wintergroen. De Liguster laat zijn bladeren vallen om zichzelf te beschermen Dat maakt de Liguster erg sterk en zeer winterhard. De Liguster Atrovirens staat bekend als Wintergroen maar ook deze soort zal bij verplanten en als hij net staat zijn bladeren verliezen. Niet getreurd de bladeren komen terug en zullen met de jaren langer blijven hanger. Deze bemestingsstof is beschikbaar in onze webshop en zal de plant extra hulp geven in tijden waarbij de plant het nodig heeft.
Wij bieden twee verschillende ligusterhagen aan:
De Haagliguster, ook wel bekend als de Liguster Ovalifolium. Is een vaak voorkomende haagplant en staat bekend om zijn ovaalvormige frisgroene blad. Deze plant bieden wij op onze kwekerij aan in formaten van 200cm hoog en 100cm breed.
De Liguster Atrovirens heeft in tegenstelling tot de haagliguster een langwerpig blad. Dit blad is net wat donkerder dan de haagliguster maar oogt neutraal, groeit bossig en vertakt compact. Deze haag bieden wij aan in formaten aan.
Weet je niet welke liguster in de winter het beste in jouw tuin past? Vraag het dan gerust en neem vrijblijvend contact met ons op! Wil je graag de planten van dichtbij bekijken? Maak dan een afspraak op onze contactpagina.
Eigenschappen liguster in de winter
Beide ligustersoorten zijn winterhard. Dit wil zeggen dat de ligusters in winterhard zijn, maar dat het mogelijk is dat er met strenge vorst wat bladeren verloren gaan. Vooral jonge ligusters zullen hun bladeren snel laten vallen. Deze bladeren groeien uiteraard in de lente weer gewoon aan. De liguster is één van onze favoriete hagen. Dit komt doordat de liguster een ontzettend sterke, gezonde haag is en op vrijwel elke bodem kan groeien, behalve op erg natte plekken.
Andere eigenschappen van deze haag zijn:
- Smalle groei
- Geschikt voor plaatsing in zowel zon als schaduw
- Zeer winterhard
- Ruimtebesparing
- Van nature erg sterk
- Inheems dus bestendig tegen Nederlands klimaat
- Groeit op vele bodems
- Biedt veel privacy
De liguster is oerdegelijk en mag ook gerust sterk genoemd worden. Ook zal de liguster in de zomer prachtige witte bloemen maken indien er niet gesnoeid wordt. Dit samen met de zwarte besjes in het najaar, die een traktatie zijn voor de vogels in de tuin, maakt de liguster een perfect tuingeschikte haag die de ecologie van jouw tuin zal verbeteren. Als de haag 2 keer per jaar gesnoeid wordt zal deze zijn strakke, symmetrische aard behouden.
Onderhoud en aanplanting liguster in de winter
Het is belangrijk dat de liguster genoeg water krijgt. Vooral in de winter kan het nog wel eens vergeten worden, maar dit is alsnog erg belangrijk. Dit komt doordat de plant ook in de winter water zal verdampen door het bladgroen in de bladeren, die de plant zijn bladeren laat houden en zorgt voor de groene kleur. Als de plant niet genoeg water krijgt zullen de bladeren hun kleur verliezen en zal het blad afvallen.
Wij bieden als kweker een handige oplossing aan. Dat is de waterdruppelslang. De druppelslang is erg gemakkelijk in gebruik doordat deze eenvoudig aangesloten kan worden op de tuinslang. De waterdruppelslang is beschikbaar in onze webshop en is gemakkelijk toe te voegen aan de winkelwagen. Bij ons ben je ervan verzekerd dat deze druppelslang van kwaliteit is en daarom ook jaren mee zal gaan. Ook zal deze druppelslang de haag genoeg water geven waardoor de plant gezond en sterk zal blijven.