Liguster Atrovirens

Een favoriet van ons! Deze inheemse Liguster trekt veel leven aan door zijn fijnmazige vertakking en is ook nog eens supersterk.

  • Het zijn sterke gezonde planten.
  • Deze wordt ook Wintergroen genoemd
  • Zeer winterhard. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • De haag zorgt voor veel privacy.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Inheemse plant.

Planten met kluit

Liguster Atrovirens 100-125cm met kluit
€ 12,00 Vanaf € 9,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 10-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 10,50 per stuk
60+
€ 9,50 per stuk
€ 12,00 Vanaf € 9,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Liguster Atrovirens 125-150cm met kluit
€ 16,00 Vanaf € 14,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 10-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 15,00 per stuk
60+
€ 14,00 per stuk
€ 16,00 Vanaf € 14,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Liguster Atrovirens 150-175cm met kluit
€ 22,50 Vanaf € 19,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 10-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 21,00 per stuk
60+
€ 19,50 per stuk
€ 22,50 Vanaf € 19,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Liguster Atrovirens

Eigenschappen Liguster Atrovirens

De Latijnse naam van de Liguster Atrovirens is Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’. Dit is één van onze ligustersoorten die we graag aan onze klanten aanbieden. Hij leent zich uitermate goed voor snoei, groeit bossig en vertakt compact. Zijn mooie kleine groene bladeren geven een natuurlijke uitstraling en door de fijnmazige groei van de takken van deze Liguster Atrovirens creëert men met deze haag veel privacy.

Ze zijn oerdegelijk en groeien op vrijwel alle ondergronden. Het zijn inheemse planten die supergezond zijn. Vanwege al deze goede eigenschappen is de Liguster Atrovirens met recht één van onze favoriete haagplanten.

Indien er niet gesnoeid wordt, krijgt de Liguster Atrovirens witte bloemen in het voorjaar en zwarte besjes in het najaar. Vogels zijn hier dol op, door de fijne vertakking kunnen ze gemakkelijk in de struik nestelen en de besjes zijn een lekkere traktatie. De bloemen trekken ook andere insecten aan zoals vlinders en bijen. Samen met onze eigen duurzame kweekwijze kun je ervan uitgaan dat deze Liguster Atrovirens bijdraagt aan een gezonde omgeving en betere biodiversiteit.

“Wij kweken de beste planten voor jou. Plant jij deze gezonde Ligusterhaag?”

Liguster Atrovirens

Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’

De Latijnse naam van deze Liguster Atrovirens is Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’. De Atrovirens is een selectie van de Ligustrum vulgare. In het Nederlands ook wel bekend als de Wilde Liguster. Deze selectie heeft donkerdere bladeren dan de Wilde Liguster en is beter geschikt voor een haag omdat deze niet zo wild groeit als deze Liguster.

Deze Liguster is een geslacht van de olijffamilie. De bessen die in deze Liguster groeien en de houtige groei van de Liguster lijken veel op die van de bekende Olijfboom.

Wintergroene Liguster

Deze soort wordt ook wel eens de Wintergroene Liguster genoemd, echter kan dit nog wel eens misleidend zijn. Jongere planten laten in de herfst zijn bladeren bijna altijd vallen. In het voorjaar krijgt hij gegarandeerd zijn bladeren weer terug en loopt hij weer mooi en vol uit. Op een beschutte plek zal deze haag zijn bladeren tijdens de herfst of winter eerder laten hangen en dan blijft hij wel wintergroen. Des te ouder de Liguster wordt des te langer deze de bladeren laat hangen gedurende de winter. Tijdens een strengere winter kunnen ook oudere planten de bladeren laten vallen. Dit doet de plant ter bescherming en dit is ook wat hem zo sterk maakt. Andere wintergroene planten kunnen de bladeren niet laten vallen en vriezen kapot. Wij kunnen niet garanderen dat dit een Groenblijvende Liguster is. Deze Liguster is misschien niet helemaal wintergroen maar hij komt zeker weer terug als een mooie en gezonde haag. Door de fijnmazige vertakking creëert deze plant wel veel privacy.

Wintergroene Liguster

Liguster Atrovirens planten

Op onze pagina: Aanplant Tip&Tricks vind je een handleiding waarmee je de planten met gemak en goed aan kunt planten. Als je kluitplanten hebt besteld, laat dan altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur. De plastic pot van de potplanten dient wel altijd verwijderd te worden.

Hoeveel stuks per meter

Op de overzicht- en productpagina kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel stuks je per meter nodig hebt. Voer het aantal meter haag in en de website rekent voor hoeveel planten je nodig hebt. Wij geven een adviesaantal per meter waarmee je meteen een mooie haag maakt. Onze planten zijn gekweekt voor een haag en wij bieden de beste kwaliteit aan. Dit betekent dat je vaak verassend gunstig een haag kunt maken van onze planten.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Wintergroene Liguster

Onderhoud en verzorging van Liguster Atrovirens

Deze Liguster Atrovirens is oersterk. Om een mooie haag te maken en te houden, adviseren we altijd om deze Ligusterplanten goed te verzorgen. Vooral na de aanplant als de planten nog niet vast geworteld zijn is goede verzorging van belang.  

Liguster Atrovirens water geven

Water geven is erg belangrijk na de aanplant. Op onze pagina over verzorging staat een handig schema om water te geven. Geef ook water als het geregend heeft. Als de planten een zomer hebben gestaan dan kun je ze met de rest van de tuin mee water geven. Let op dat je tijdens extreme droogte extra goed en veel water geeft.

Liguster Atrovirens bemesten

Wij adviseren om de Liguster Atrovirens minimaal 1 keer per jaar mest te geven. Dit kun je het beste doen in het voorjaar als de planten gaan groeien. Dan hebben ze de meeste voeding nodig. Geef de planten tijdens of net na de aanplant altijd goed mest.

Liguster Atrovirens kopen

Liguster Atrovirens snoeien

Je kunt de Liguster Atrovirens voor het mooiste resultaait het beste 2 maal per jaar snoeien, in het voorjaar rond mei a juni en in het najaar rond september.

Door 2 maal per jaar te snoeien houd je deze Ligusterhaag compact en bossig. De Liguster Atrovirens groeit relatief snel maar laat zich erg gemakkelijk snoeien. Je kunt deze planten direct na de aanplant snoeien of in model knippen. Maar doe dit niet voor een vorstperiode.

Liguster Atrovirens kopen

Liguster Atrovirens kopen

Wil je gemakkelijk en veilig Liguster Atrovirens kopen? Koop deze haagplanten direct uit onze kwekerij bij Hogehagen. Tijdens het bestellen, voer je een gewenste leverdatum in. Wij zorgen ervoor dat de planten op de afgesproken gezond en goed aankomen. Betalen doe je veilig via de bekende betaalmethoden. Wij geven garantie op onze planten en je hebt natuurlijk ook altijd recht op 14 dagen recht op annulering zonder opgaaf van redenen. Wil je van te voren de planten komen bekijken? Dat is geen probleem maar maak wel afspraak van te voren op de contactpagina. Heb je nog vragen over het kopen van Liguster Atrovirens, neem contact met ons op.

Alternatieve haag voor de Liguster Atrovirens

Ben je op zoek naar een sterke haagplant die ook tijdens de winter zeker groen blijft? Dan is mogelijk de Laurier Genolia een optie voor jou. Deze planten zijn ook oersterk en kunnen overal aangeplant worden. De Laurier Genolia is een smalblijvende Lauriersoort die onderhoudsvriendelijk te noemen is.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten