Donkergroene Thuja

Deze prachtige Donkergroene Thuja plicata ‘Martin’ blijft het hele jaar op kleur. Oersterk en gemakkelijk en strak in vorm te snoeien.

  • Het zijn sterke en gezonde planten.
  • Wintergroen.  
  • Zeer winterhard. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • De haag zorgt voor veel privacy.
  • Ook geschikt voor een hoge haag tot wel 6 meter.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.

Planten met kluit

Donkergroene Thuja 125-150cm met kluit
€ 14,00 Vanaf € 12,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 10-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
50+
€ 13,00 per stuk
100+
€ 12,00 per stuk
€ 14,00 Vanaf € 12,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Donkergroene Thuja 150-175cm met kluit
€ 20,00 Vanaf € 17,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 10-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
50+
€ 18,00 per stuk
100+
€ 17,00 per stuk
€ 20,00 Vanaf € 17,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Donkergroene Thuja 180-200cm met kluit
€ 23,00 Vanaf € 19,90
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2 stuks per meter
Leaf Bestel nu, levering vanaf: 10-09-2024
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
50+
€ 20,50 per stuk
100+
€ 19,90 per stuk
€ 23,00 Vanaf € 19,90
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Donkergroene Thuja

Eigenschappen van de Donkergroene Thuja

De Nederlandse naam is levensboom maar hij is beter bekend onder de Latijnse naam Thuja. Deze Donkergroene Thuja is één van onze geselecteerde Conifeersoorten en is door ons geselecteerd vanwege zijn eigenschappen en de diepgroene kleur om een mooie en gezonde haag van te maken.

De Donkergroene Conifeer die wij in ons assortiment hebben is de Thuja plicata ‘Martin’. Het grote verschil met de bekende Thuja Brabant is dat deze planten een groene kleur die donkerder kleurt en in de herfst en winter nagenoeg niet verkleuren. De donkergroene kleur van deze Conifeer is vergelijkbaar met die van de Taxus en geeft dus een vertrouwd gezicht. De Taxus groeit echter veel langzamer daardoor is deze Donkergroene Thuja plicata een stuk voordeliger.

Deze planten stellen geen hoge eisen aan de ondergrond. Ze zijn oersterk en heel gezond. De donkergroene Conifeer is gemakkelijk te snoeien en door het fijne blad maak je een strakke haag. Deze planten vinden een strenge winter niet erg en staan bekend als zeer winterhard. Na een flinke vorstperiode zul je niet snel vorstschade zien.

“Wij kweken ecologisch en verantwoord voor jou. Plant jij deze gezonde Conifeer?”

Thuja plicata ‘Martin’

Thuja plicata of Reuzenlevensboom Martin

De Latijnse naam voor de Donkergroene Thuja is Thuja plicata ‘Martin’. De juiste Nederlandse benaming voor de Thuja plicata soorten is Reuzenlevensboom. Deze term wordt niet veel gebruikt in Nederlands. vanwege zijn donkergroene kleur hebben we hem de naam gegeven van Donkergroene Thuja. Alle Thuja plicata soorten zijn Coniferen.

De Thuja plicata vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika en is naar Europa gehaald als sierboom. De Thuja plicata groeit erg goed in ons klimaat en kan als solitairboom een hoogte bereiken van wel 40 meter. Deze plicatasoort is dus erg goed geschikt om hele hoge hagen van te maken van wel 6 tot 7 meter hoog. Met de jaarlijkse snoeibeurt houd je deze plant echter erg goed op hoogte. Wil je dat deze haag niet hoger wordt dan 2 meter dan kun je hem gemakkelijk op deze hoogte houden.

Het is lastig om aan geven hoe snel deze planten per jaar groeien. Dit is sterk afhankelijk van de standplaats en de verzorging. Over het algemeen groeien ze ongeveer tussen de 30 a 50 cm per jaar. Bij een goede standplaats en verzorging  dan kan hij ook 60 cm per jaar groeien. De Thuja plicata ‘Martin’ groeit niet terug op het oude hout. Je kunt deze planten goed op hoogte en in de gewenste breedte houden maar een brede haag flink terugsnoeien zal niet gaan.

Thuja plicata ‘Martin’

Donkergroene Thuja planten

De Donkergroene Thuja kun je zelf aanplanten. Wij hebben op onze informatiepagina Aanplant Tips&Tricks een handleiding staan waarmee je met gemak je Thuja planten in de grond kunt zetten. De Donkergroene Thuja leveren we direct van het veld. Er zit bij levering een jute lap om kluit van de Thuja planten. Laat deze jute lap altijd zitten bij de aanplant. Deze rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor de natuur. Een plastic pot moet je wel verwijderen bij de aanplant.

We bieden ook een aanplantservice aan voor onze planten. Lees op de pagina Aanplantservice alles over deze dienst.

Hoeveel stuks per meter

Op onze product- en overzichtspagina’s bereken je gemakkelijk hoeveel planten je per meter nodig hebt. Voer het aantal meter haag in en de website rekent je voor hoeveel stuks wij adviseren. Het advies is gebaseerd op de breedte van de planten op dat moment. Doordat wij gespecialiseerd zijn in haagplanten kunnen wij vaak verassend gunstig een mooie haag aanbieden waarbij er minder stuks per meter nodig zijn maar je wel direct een volle haag hebt.

Heb je nog vragen over deze mooie planten? Neem contact met ons op. We vinden het geen probleem om deze bomen op onze kwekerij te laten zien. Maak van te voren wel een afspraak.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Thuja plicata

Onderhoud en verzorging van Donkergroene Thuja

Om de mooiste haag te krijgen, hebben de Donkergroene Thuja planten goede verzorging nodig. Geef tijdens droge periodes goed water en snoei de planten in elk jaar op tijd in model.

Donkergroene Thuja water geven

Tijdens en na de aanplant is het erg belangrijk om deze Thuja plicata ‘Martin’ goed en veel water te geven. Op de pagina over verzorging staat een handig schema wanneer je het beste water kunt geven. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met zeer warme en droge periodes. Let goed op dat je deze Thuja plicata dan extra water geeft. Ook als de haag er al jaren staat. De planten zijn niet goed bestand tegen zulke droge periodes.

Donkergroene Thuja bemesten

Wij adviseren 2 x per jaar mest te geven. Het voorjaar rond maart en de net voor de zomer rond juni/juli. Geef net na of tijdens de aanplant ook altijd goed mest. Dat geeft de planten een goede start en zo breng je al voeding in de aarde die goed is voor de planten.
Wintergroene planten zoals deze Donkergroene Thuja kun je ook in de herfst of de winter nog een keer van mest voorzien. Op een normale standplaats is dat niet nodig. Maar heb je bijvoorbeeld erg schrale grond dan kun je 3 x per jaar mest geven.

Thuja plicata

Donkergroene Thuja snoeien

Als je een mooie strakke haag wil maken, kun je de Donkergroene Thuja het beste 2x per snoeien. In het voorjaar rond april/mei en in het najaar rond september. Je kunt Thuja plicata na de aanplant ook direct snoeien.

Deze Coniferen kun je altijd een beetje licht bijsnoeien en een tak weghalen die in de weg zit. Snoei de Thuja Brabant niet op een warme zonnige dag. Dan heb je kans dat er verbranding optreedt van de plant. 
In principe is kun je deze het hele jaar door snoeien, ook in de winter. We raden wel af om deze met vorst te snoeien. 

Coniferen staan bekend als planten die je gemakkelijk kun snoeien. Deze Donkergroene Thuja ook. Gebruik scherp gereedschap bij het snoeien en je zult er niet veel werk aan hebben.

Thuja plicata

Donkergroene Thuja kopen

Bij Hogehagen kun je gemakkelijk en veilig deze Donkergroene Thuja kopen. Je kiest zelf een gewenste leverdatum tijdens het bestellen kunt veilig afrekenen via de bekende betaalmethoden. Onze Donkergroene Thuja koop je met garantie en we zorgen altijd voor goede en mooie planten. Heb je vragen over de planten dan staan we voor onze klanten altijd klaar. Wil je van te voren de planten komen bekijken bij ons dan is dat geen probleem. Maak van te voren wel een afspraak.

Alternatieve haag voor de Donkergroene Thuja

De kleur van deze Donkergroene Thuja komt overeen met de kleur van de Taxus. Erg bekend bij het grote publiek. Taxus is ook een Coniferensoort en heeft erg goede eigenschappen voor een haag. Het grote voordeel van de Taxus is dat deze onderhoudsvriendelijker is dan de Donkergroene haag. Deze groeit een stuk langzamer waardoor men er minder werk aan heeft. De Taxus groeit ook terug op het oude hout en kan dus rigoureus terug geknipt worden en loopt dan weer mooi uit. De Taxus is wel duurder dan deze planten. Vanwege de trage groei staan ze langer op de kwekerij.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten