Onze haagplanten (alle maten)

Haagplanten

Wij kweken de mooiste en sterkste haagplanten voor onze klanten. Zie jij de bomen door het bos niet meer. Wij hebben de beste soorten geselecteerd in onze kwekerij.

Ons assortiment bestaat uit

haagplanten

Onze haagplanten

Laurier: De Laurier is zeer geschikt als haagplant. Onze wintergroene haagplanten geven altijd veel privacy en werken ook geluidswerend door de dikke bladeren die deze planten hebben.

Niet woekerende Bamboe: Met een Bamboe maak je een haag met uitstraling. Er zijn veel verschillende soorten. Ook met kleurige halmen. Ze maken met gemak een dichte haag en j

Coniferen. Iedereen kent Coniferenhagen. Coniferen kun je erg strak snoeien waardoor je een mooie dichte haag maakt.

Liguster: De Liguster geeft een mooie uitstraling als haag. Door de fijne vertakking van de Liguster kunnen dieren er gemakkelijk in schuilen. Deze heg trekt veel vlinders en bijen aan.

Beukenhaag: Een Beukenhaag is altijd enorm populair als haagplant. Door de mooie winterverkleuring en de frisgroene bladeren in het voorjaar geeft hij een authentieke uitstraling.

Taxus: Met een heg van Taxus ben je altijd voorzien van een wintergroene haag. Hij kan erg oud worden en je maakt er een strakke haag van. Dit zal altijd een populaire haag blijven.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Hoge Haag

Hoge Haag

Wij bieden verschillende maten aan haagplanten op onze website aan. Van 80 centimeter tot wel 6 meter. Planten van tot 2.5 meter hoog kunnen we laten transporteren op een gewenste datum. Haagplanten kopen doe je gemakkelijk op onze site. Voor hoge haagplanten van 2.5 meter en hoger moeten we een vrachtauto met kraan inhuren om deze te verplaatsen. Dit komt door het gewicht van hoge hagen en de lengte van de planten.
Niet alle soorten zijn geschikt om hoge hagen van te maken. Op onze productpagina’s staat omschreven voor welke hoogte de haagplanten geschikt zijn. Maar alle soorten kun je met gemak snoeien en op de gewenste hoogte houden.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het transport of de eigenschappen van jouw hoge haag.

Een haag planten

Een haag planten

Kijk op onze pagina hoe je met gemak stap voor stap een haag aan kunt planten. Let op dat je bij het planten van de haag de jute lap om de kluit laat zitten. Indien de planten in een pot geleverd worden dan dient deze altijd verwijderd te worden.

We bieden voor onze klanten ook een aanplantservice aan. Kijk voor meer informatie op onze pagina: aanplantservice.

Wanneer een haag planten

Wij verkopen voornamelijk haagplanten met kluit. Kluitplanten kunnen gerooid alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Dit is ook de periode dat deze heg aangeplant kan worden. Planten in pot kunnen het gehele jaar door aangeplant worden. Let wel op dat je in de zomer goed en veel water geeft als je een nieuwe  heg aan gaat planten. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien kun je niet aanplanten omdat je dan niet in de aarde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant!

Indien het mogelijk is dan adviseren we altijd om de haag in het najaar in de maanden oktober en november aan te planten. Dan wortelen de planten nog vast voor de winter en kunnen ze in het voorjaar al volop gaan groeien en zijn ze beter bestand tegen de droogte van de lente en de zomer.

Hoeveel planten per meter

Reken op onze product- en overzichtpagina gemakkelijk uit hoeveel stuks je per meter nodig hebt. Dit is ons adviesaantal per meter waarmee je meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Haag snoeien

Haagplanten verzorgen en onderhouden

Om een mooie en gezonde heg te houden is het belangrijk om de planten goed te voorzien van water en bemesting. Onze geselecteerde haagplanten zijn geselecteerd op sterke en gezonde eigenschappen. Maar planten gedijen altijd het beste als ze goed voorzien worden van voeding en water

Heg water geven

Geef je nieuwe heg goed en regelmatig water. Vooral na de aanplant is het van beland om de haag goed water te geven zodat de kans op uitdroging minimaal is. Op onze pagina verzorging kun je een handig schema vinden en informatie over het water geven van een haag. Een handige manier om een haag van water te voorzien is een druppelslang. Deze slang leg je gemakkelijk na het aanplanten bij jouw nieuwe heg. Tijdens het bestellen kun je een degelijke slang bij jouw haag voegen.

Heg bemesten

Wanneer haag bemesten? Wij adviseren altijd om de haag minimaal 1 x per jaar mest te geven in het voorjaar. Met bemesting kun je de heg mooi en gezond houden. Om de planten in jouw in topconditie te houden is het beste om ze 2 maal per jaar te voorzien van mest. 1 keer in het voorjaar en nog een keer net na de zomerperiode. Tijdens of net na het aanplant is het altijd verstandig om meteen mest te geven. Zo geef je de haagplanten een goede start.

Haag snoeien

Wanneer haag Snoeien? Bij onze verschillende soorten staat het advies van ons wanneer je het beste de haag kunt snoeien. Je kunt over het algemeen de haag altijd bijsnoeien als het niet gaat vriezen of als het niet te warm en zonnig wordt.

Haagplanten kopen

Haagplanten kopen

Haagplanten kopen doe je gemakkelijk via Hogehagen.nl. Wij bieden de volgende haagplanten die je gemakkelijk en gezond kunt kopen. Bij Hogehagen kun je veilig en gemakkelijk haagplanten kopen. Op onze site bestel je direct uit onze kwekerij de beste haagplanten. Omdat we direct uit de kwekerij leveren kunnen we onze klanten de beste planten leveren tegen mooie prijzen. Selecteer zelf een leverdatum en reken af via de bekende en veilige betaalmethoden. Wij bieden garantie op onze planten zodat je gerust jouw haag online kunt kopen.

Heb je vragen over het kopen van haagplanten of wil je advies over haagplanten, Neem contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten