Fargesia Rufa

Mooie bossige Bamboe die niet woekert. Frisgroene Fargesia die ook in een pot geplant kan worden!

  • Het zijn gezonde planten.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Wintergroen.  
  • Goed winterhard in ons klimaat. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • De haag zorgt voor veel privacy.
  • Hij wordt ongeveer 2 tot 2.5 meter hoog zonder snoei.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.

Planten in pot

Fargesia Rufa 60-80cm pot
€ 13,00 Vanaf € 11,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 3 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
25+
€ 12,00 per stuk
50+
€ 11,50 per stuk
€ 13,00 Vanaf € 11,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Fargesia Rufa 80-100cm pot
€ 18,90 Vanaf € 17,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 2.5 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 10
Bekijk meer info
30+
€ 18,00 per stuk
70+
€ 17,50 per stuk
€ 18,90 Vanaf € 17,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Fargesia Rufa

Eigenschappen Fargesia Rufa

De Fargesia Rufa is een soort Bamboe die niet woekert! Deze wordt door ons aangeboden als een niet-woekerende Bamboe. Je zult dus geen uitlopers van deze soort in je tuin tegen komen na de aanplant.

De Fargesia Rufa is bekend vanwege zijn mooie groene kleuren en bossige groei. Normaliter horen planten die willen groeien niet in een kuip of plantenbak maar deze Rufa is daar wel goed voor geschikt. Strakke plantenbakken met de fargesia Rufa als opvulling geeft een erg mooie combinatie. Deze niet woekerende bamboe is door ons geselecteerd vanwege zijn goede eigenschappen. Het is een gezonde soort die goed groeit in ons klimaat. Tevens kan deze bamboesoort zware regenval en natte periodes goed verdragen. Vanwege de herkomst van bamboe is deze soort bestand tegen een strenge winter.

Indien de planten te weinig water krijgen (of tijdens een zeer strenge vorst), kunnen ze de bladeren oprollen. Indien dit niet genoeg bescherming biedt tegen de droogte of kou kunnen ze ook een gedeelte van het blad laten vallen. Na de droogte of vorst komt de plant er weer snel bovenop. Dat maakt deze Rufa tot een zeer sterke plant. Wordt de Fargesia Rufa niet gesnoeid dan haalt hij een hoogte van 2 tot 2.5 meter. De uiteindelijke hoogte van de Rufa is grotendeels afhankelijk van de standplaats. In de schaduw- en humusrijke plaats zal hij het hoogste worden rond de 2.5 meter. Op schralere grond vol in de zon of in de pot zal de Fargesia Rufa rond de 2 meter hoog worden.

Fargesia Rufa

Bamboe Rufa

De Bamboe Fargesia Rufa komt oorspronkelijk uit de provincie Sichuan te China. In het natuurpark Tangjiahe groeit deze Bamboe Fargesia Rufa in het wild. Het natuurpark is erg groot en ligt ook op verschillende hoogtes. De weersomstandigheden in het park zijn af en toe nogal ruw. De Rufa heeft geleerd om in deze omstandigheden te overleven en is een erg sterke plant. Hij kan met gemak het klimaat in Nederland en België aan. De planten zijn geen gevaar voor ons klimaat. Het zijn zelfs één van de weinige hoge en groenblijvende plantensoorten die niet giftig zijn voor mensen en dieren.

Bamboe in pot

De Fargesia Rufa is één van de weinige plantensoorten die geschikt is om in bloembak te plaatsen, die groenblijvend is en ook nog eens 2 meter hoog kan worden. Wil je een Bamboe in een plantenbak plaatsen dan adviseren wij om de Bamboe Fargesia Rufa in de plantenbak te zetten. Let wel op dat een Bamboe in pot buiten veel verzorging nodig heeft. Een bamboe in plantenbak heeft veel water nodig. Ook in de winter als het droog is, dien je je Bamboe in pot buiten goed water te geven. Hoe hoog de Bamboe Rufa uiteindelijk wordt in de pot is  afhankelijk van de potmaat en verzorgin. Plaats je deze Bamboe in een kleine pot dan zal hij ook minder hoog worden. Maak je in de tuin een plantenbak. Dan is het beste voor de planten die je in deze bak zet het beste dat je deze aan de onderkant niet dicht maakt.

Fargesia Rufa

Fargesia Rufa planten

Wanneer Fargesia Rufa planten? Fargesia Rufa met kluit kun je planten van oktober tot mei planten en in pot kun je het hele jaar planten. Deze Rufa wordt het meest in pot gekweekt en het hele jaar door aangeboden. Het zijn sterke planten die tegen een stootje kunnen maar geef altijd goed water na de aanplant. Je kunt planten met onze aanplant tips gemakkelijk zelf aanplanten. Kijk op onze pagina aanplant tips&tricks voor alle informatie.

Hoeveel Fargesia Rufa per meter

Hoeveel Fargesia Rufa per meter heb ik nodig? Wij geven op onze productpagina en de overzichtspagina een advies over het aantal planten dat je nodig hebt per strekkende meter haag. Voer het aantal meter haag in en de site rekent je voor hoeveel stuks je nodig hebt per meter. Ons advies is gebaseerd op een norm om meteen een mooie haag te maken. Je kunt natuurlijk wat minder en kleinere planten aanplanten met de gedachte dat de planten uiteindelijk groter en breder worden.

Een wortelbegrenzer is niet nodig

Een wortelbegrenzer oftewel een rhizoombeschermer heeft deze planten niet nodig. De Fargesia Rufa maakt geen uitlopers maar groeit als een soort graspol. Hij wordt dus wel steeds breder maar je vindt hem zeker niet verderop terug in je tuin. Je kunt hem eventueel afsteken als hij te breed wordt. Of je houdt hem gemakkelijk op zijn plaats met bijvoorbeeld een stenen band of iets dergelijks. Om hem in te dammen zou je een wortelbegrenzer kunnen gebruiken maar dat is een relatief dure optie. En deze is van kunststof gemaakt derhalve raden we dat niet aan.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Bamboe Rufa

Onderhoud en verzorging van Fargesia Rufa

Het is erg belangrijk om de Bamboe Rufa goed te verzorgen. Wij geven hieronder informatie om de Fargesia Rufa gezond en sterk te houden. Dit komt de uitstraling van de planten ten goede.

Fargesia Rufa water geven

Het is erg belangrijk om de Rufa goed water te geven. Vooral als deze planten net aangeplant zijn dan is het van belang om ze tijdig van voldoende water te voorzien. Op de pagina verzorging vind je een handig schema dat je aan kunt houden om water te geven.

Fargesia Rufa wordt vaak in een pot of bloembak aangeplant. Als ze op deze manier aangeplant worden dan dien je het hele jaar door goed water te geven. Als ze bijvoorbeeld vol in de wind en zon staan dan droogt de pot snel uit en kan de plant geen water aantrekken van de aarde. Planten in potten en bloembakken drogen sneller uit dan planten die in de volle grond staan. De plant rolt zelf de bladeren op als ze droog staan. Mocht dit gebeuren, geef dan snel water en de plant herstelt zich binnen enkele dagen.

Fargesia Rufa bemesten

De Bamboe Rufa kun je het beste 2 maal per jaar mest geven in het voorjaar rond maart en het najaar rond september. Wij adviseren altijd om tijdens of net na de aanplant ook goed mest te geven.

Mocht je in het voor- of najaar een keer vergeten om mest te geven dan is dat niet erg. Wintergroene en groenblijvende planten kun je het hele jaar door mest geven. Een paar maanden eerder of later zal geen probleem zijn.

Bamboe Rufa

Fargesia Rufa snoeien

Wanneer Fargesia Rufa snoeien? Fargesia Rufa kun je het beste in juni snoeien. Als de plant de uitlopers heeft gemaakt snoei je deze gemakkelijk weg en maak je een mooie en volle haag.

De Rufa is een sterke plant en kun je gerust het gehele jaar snoeien. Maar het mooiste resultaat krijg je in juni. Let wel op dat je niet snoeit op hete warme dagen of tijdens een vorstperiode. Daar kan geen enkele plant tegen.

Als de bladeren van de Rufa tot ontwikkeling komen kunnen de halmen door gaan hangen. Je kunt altijd de top van een halm wegknippen totdat deze weer recht gaat staan.

Fargesia Rufa kopen

Fargesia Rufa kopen

Veilig Fargesia Rufa kopen? Op Hogehagen kun je gemakkelijk en veilig Fargesia Rufa kopen. Je kunt veilig afrekenen via de bekende betaalmethoden en tijdens het bestellen kun je zelf een gewenste leverdatum kiezen. Wij geven garantie op onze planten. Je kunt van te voren ook de planten komen bekijken. Maak aub wel eerst een afspraak. Wij werken op de kwekerij en willen graag de tijd voor je nemen. Heb je vragen over de Fargesia Rufa, neem contact met ons op.

Bamboehaag in bak

De Fargesia Rufa: is het beste geschikt voor de aanplant als Bamboehaag in bak. Deze plant is bekend vanwege zijn bossige groei en de mooie groene kleuren. Deze bamboe past zich zal aanpassen aan zijn omgeving. Derhalve groei hij ook goed in de bak. Geef wel voldoende water. Ook in de winter verdampen groenblijvende planten water en zal er tijdig gecontroleerd moeten worden of hij niet te droog staat.

Wij bieden ook andere soorten Fargesia aan maar deze zijn minder geschikt om als bamboehaag in een bak te plaatsen. Wij adviseren de plantenbak minimaal 50cm breed te houden zodat de Bamboehaag ruimte heeft om zich te ontwikkelen in de bak.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten