Coniferen

Coniferen behoren tot de beste en voordeligste haagplanten. Ze laten zich goed snoeien voor een strak en zichtdicht resultaat. Al onze conifeersoorten uit onze kwekerij zijn sterke en gezonde planten die zich uitermate goed lenen voor een mooie haag.

  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
  • Vormt snel een zichtdichte, wintergroene haag.
  • Zorgt voor veel privacy, oomdat coniferen compact groeien.
  • Zeer winterhard.
  • Coniferen houden niet van natte voeten.
  • Brede en snelle groeier. 
  • Ook geschikt voor een hoge haag.
Laurier planten

Conifeer soorten

Er zijn vele tientallen Coniferen soorten. Deze Conifeer soorten hebben allerlei verschillende eigenschappen en groeiwijzen. Wij kweken niet alle soorten Coniferen maar hebben een selectie gemaakt uit de beste soorten met goede eigenschappen. Zo kunnen we u gegarandeerd een mooie haag van Coniferen aanbieden.

Thuja Brabant: Een bekende Conifeer soort. Dit is een sterke plant die tegen een stootje kan. Hij is lichtgroen van kleur en veranderd in de herfst en de winter naar een brons- cq bruinachtige kleur.

Donkergroene Thuja: Wij bieden deze mooie Coniferen aan omdat ze de goede eigenschappen hebben van Coniferen en een mooie donkergroene kleur hebben. In de winter veranderd hij amper van kleur waardoor u ook in de winter een mooie wintergroene haag hebt.

Taxus: Bij iedereen bekend als haagplant maar mogelijk niet als een Coniferen soort. Hij hoort wel in deze categorie omdat het een Naaldboomsoort is. In België ook wel de Venijnboom genoemd. Hij heeft een prachtige donkergroene kleur en groeit relatief langzaam. Hij is onderhoudsvriendelijk en laat zich gemakkelijk snoeien.

Vragen over onze Conifeersoorten of wilt u de planten op onze kwekerij zien? Neem contact met ons op.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Coniferen

Eigenschappen van coniferen

Veel verschillende soorten coniferen kunnen worden toegepast als haagplant, omdat deze goed in vorm gesnoeid kunnen worden. Er zijn strakke, zichtdichte hagen van te maken die veel privacy bieden. Al onze geselecteerde conifeersoorten bij Hogehagen zijn sterke en gezonde planten die zich uitermate goed lenen voor een mooie haag. Onze coniferen zijn milieuvriendelijk en ecologisch opgekweekt. Wij garanderen mooie en gezonde coniferen. Met coniferen kunt u ook gemakkelijk een hoge haag maken. De meeste conifeersoorten kunnen met gemak 5 a 6 meter en hoger worden. De planten laten zich erg goed snoeien, u houdt ze met gemak op de gewenste hoogte en maakt er met gemak een mooie haag van.

Voor iedere tuin is er wel een Conifeer te vinden die geschikt is als haagplant. Ze hebben allemaal een fijnmazig blad en groeien compact waardoor ze snel veel privacy geven. Het zijn sterke planten in ons klimaat. Extreme droogte zijn deze planten niet gewend en daar hebben ze last van. Door water te geven bij droogte geeft u ze de voeding die ze nodig hebben. 

“Wij hebben de beste Coniferen geselecteerd voor u. Plant u deze gezonde haag?”

Thuja

Thuja

In de volksmond wordt de Conifeer ook wel Thuja genoemd. Dit klopt gedeeltelijk. De Thuja is een geslacht van de Coniferen. Eigenlijk een ondersoort van de Conifeer. De Taxus is bijvoorbeeld ook een Conifeer maar geen Thuja. Enkele soorten Thuja zijn in de 16e eeuw vanuit Noord-Amerika in Europa geïntroduceerd. En omdat deze zich zo goed leende voor een haag is de Thuja zeer bekend geworden als Coniferensoort en wordt deze veel toegepast als Coniferenhaag. 

Levensboom

Levensboom is de Nederlandse naam voor de Thuja maar deze naam gebruiken we in België zelden. Levensbomen zijn allemaal Conifeer soorten. De meest bekende soorten in België zijn de Westerse Levensboom, Latijns: Thuja occidentalis en de Reuzenlevensboom, Latijns: Thuja plicata. Beide variëteiten vinden hun oorsprong in Noord-Amerika maar groeien goed in het West-Europese klimaat. Wij bieden de Levensboom aan die geschikt is om een haag van te maken.

Coniferen boom

Coniferen boom

Coniferen zijn echte bomen. De Coniferen die we aanbieden kunnen heel hoog worden en lenen zich ook erg goed als een hoge haag. U kunt ze heel gemakkelijk op de gewenste hoogte houden door bovenop te snoeien. Een Coniferen boom wortelt diep en is een investering voor de lange termijn. Wij bieden Coniferen aan in verschillende hoogtes tot wel 5 of 6 meter.  De levensbomen kunnen wel 25 a 30 meter hoog worden. De Reuzenlevensboom kan wel een 40 a 50 meter hoog worden. 

Coniferenhaag 

Een Coniferenhaag met onze Coniferen maakt een mooie haag. Met een Coniferenhaag kunt u een hoge groene afscheiding maken die in de winter zijn bladeren niet verliest. Met de Conifeer Brabant en de Donkergroene Conifeer maak je een gunstige afscheiding op je perceel. Coniferen kun je heel smal houden met snoeien. Op deze manier maakt u een Coniferenhaag die ook geschikt is voor de kleinere tuin. Kortom een Coniferenhaag heeft vele voordelen.
Coniferen kunnen heel hoog worden maar door te snoeien houd men deze gemakkelijk op de gewenste hoogt.

Conifeer planten

Conifeer planten

Op onze deze pagina hebben we een overzicht geplaatst hoe u coniferen kunt planten. Als u deze handleiding volgt kunt u met gemak een conifeer planten. Let er op dat u de jute aan de kluit laat zitten bij de aanplant. Deze rot vanzelf weg. Voor onze klanten bieden wij ook een aanplantservice aan. Wij maken graag een offerte voor de planten inclusief het aanplanten. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de aanplantservice.

Wanneer coniferen planten

Coniferen in pot kunt u heel het jaar aanplanten. Coniferen met een kluit kunt u van eind september tot en met mei. Tijdens vorst als de grond bevroren is kunt u niet aanplanten omdat u simpelweg niet in de grond kunt werken. Op deze site kun je gemakkelijk zien wanneer uconiferen kunt planten. Het is niet mogelijk om kluitplanten te bestellen indien deze niet aan te planten zijn. Let op met aanplanten als het zeer warm is of voor een hete periode. uU kunt dan wel aanplanten maar geef dan extra water in deze periode. Blijf ook water geven als het geregend heeft.

Coniferen

Hoeveel Coniferen per meter

Hoeveel Coniferen per meter rekent u gemakkelijk uit op de product pagina of de overzichtspagina’s op deze site. Voer het aantal meter haag in dat u nodig hebt en de site rekent u voor hoeveel planten wij adviseren voor een mooie dichte haag. Wij krijgen vaak de vraag hoeveel Coniferen per meter men moet planten als er kleinere planten gekocht dan dat de haag uiteindelijk moet worden. U kunt ervoor kiezen om minder kleine planten aan te planten als U de haag hoger wil laten groeien. Dit is echter vooral in de eerste jaren geen fraai gezicht, vandaar dat we dit niet aanbevelen.

Laurier planten

Onderhoud van Coniferen

Om een mooie haag te maken en te houden hebben Coniferen aandacht en verzorging nodig. U kunt het u wel gemakkelijker maken door bijvoorbeeld een langzaam groeiende Conifeer zoals de Taxus aan te planten en een watergeefsysteem te installeren. Hieronder geven we informatie om een Coniferenhaag mooi en gezond te houden.

Conifeer water geven

Na de aanplant dient een Coniferenhaag goed voorzien te worden van water. Kijk op  voor een handig overzicht. Kijk altijd even hoeveel water er gegeven is en of dat de grond daadwerkelijk vochtig is geworden. Coniferen kunnen extreme droogte niet goed verdragen. Let er daarom op dat u ook goed water geeft als de planten er al een tijdje staan. Een gemakkelijke en handige manier is om een druppelslang bij de Coniferen te leggen na de aanplant. Je kunt bij ons gemakkelijk een druppelslang van hoge kwaliteit toevoegen aan jouw haag tijdens het bestellen.

Coniferen bemesten

Wij adviseren om Coniferen 2 of 3 maal per jaar te mesten. Net na de winter als de planten weer gaan groeien en stoffen nodig hebben en rond de maand juni adviseren wij om de coniferen te mesten. Voor het beste resultaat kun je Coniferen nogmaals bemesten in de herfst. Planten en bomen kunnen ook zonder toegevoegde mest leven. Planten die bemest worden groeien voller en zijn beter bestand tegen ziektes en plagen. Om coniferen een goede start te geven, raden we aan om bij de aanplant altijd een mestkorrel te verwerken.

Coniferen bemesten doet u het beste met een langzaam werkende mestkorrel. Het voordeel is dat deze korrel niet meteen wegspoelt na een regenbui en voor langere tijd zijn werkzame stoffen af zal geven. Wij bieden op onze site een biologische mestkorrel aan die goed is voor mens en natuur. U voegt deze gemakkelijk toe aan uw haag.

Coniferen snoeien

Coniferen snoeien

Wanneer coniferen snoeien? Coniferen kunt u het beste 2 x per jaar snoeien. De eerste keer in het voorjaar snoeien rond de maand april en in het najaar rond de maand september. Dit geeft het mooiste resultaat voor een mooie strakke haag.  

Let op met Coniferen flink terugsnoeien! De Conifeer Brabant en de Donkergroene Conifeer herstellen daar niet van. Te brede Coniferen snoeien gaat tot het oude hout waar bladeren zich ontwikkeld hebben. De Thuja kun je goed smal houden met snoeien maar verwaarloosde Coniferen snoeien gaat niet. De Taxus is daarop een uitzondering. Flink terugsnoeien van de Taxus is geen probleem. Deze loopt weer mooi uit.

Een Thuja snoeien gaat gemakkelijk. Dit komt door het fijne blad en takstructuur van de Coniferen. Een tak wegsnoeien van de Conifeer kan altijd. Een coniferenhaag snoeien is door het hele jaar heen eigenlijk geen probleem. Coniferen snoeien in juli is geen probleem. Alléén op een zonnige warme dag kunt u beter niet snoeien. Dan kunnen de wonden van de gesnoeide takken en bladeren verbranden.  
Gebruik voor het snoeien van Coniferen een scherpe handmatige of elektrische snoeischaar. Dit voorkomt grote wonden aan de takken en de bladeren en zo loopt de coniferenhaag weer mooi uit. Zijn er dieren in de buurt die grazen, ruim dan het snoeisel altijd goed op. Bladeren van een Conifeer zijn giftig. Die van een Taxus zijn extreem giftig. Dieren zullen er niet van eten maar het komt wel voor dat grazende dieren zoals paarden per ongeluk snoeisel dat tussen het gras blijft liggen opeten. Heeft u vragen over coniferen snoeien? Neem contact met ons op.

Conifeer planten

Coniferen kopen bij hogehagen.be

Onze coniferen zijn met zorg op de kwekerij geteeld. Bij hogehagen kunt u gemakkelijk en veilig online Coniferen kopen. Tijdens het bestellen vul je je gewenste leverdatum in. Wij zorgen ervoor dat de Coniferen vers en goed bij uw huis komen. Daarnaast geven we garantie op onze planten. Lees hier meer over de groeigarantie die wij aanbieden. Heeft u vragen over het bestellen of kopen van coniferen dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord om u te voorzien van advies en informatie. Indien u de planten van tevoren op onze kwekerij wilt zien dan bent u van harte welkom.

Alternatieve haag voor Coniferen

Bent u op zoek naar een groenblijvende haag die veel privacy biedt dan is een Laurier mogelijk ook een optie voor u. Wij bieden ook karakteristieke haagplanten aan die hun bladeren laten vallen zoals de Beuk en de Liguster. Een opkomende haagplant die we ook in ons sortiment hebben is de Niet-woekerende Bamboe. Deze blijft ook groen in de winter en geeft een mooi contrast in de tuin. Benieuwd naar onze mooie kwaliteit haagplanten kijk op onze site of neem contact met ons op.