Laurier

Wij kweken alléén sterke en mooie Laurierstruiken. Onze Lauriersoorten zijn erg goed geschikt voor een haag.

  • Laurier groeit op alle gronden, ook klei.
  • Onze selecties zijn sterke en gezonde planten.
  • Vormt snel een zichtdichte haag.
  • Het blad werkt geluidswerend.
  • Goed winterhard.
  • Wintergroen.
  • Veel privacy.
Stel uw vraag aan Matthijs

U kunt bij mij terecht met al uw vragen over haagplanten

Laurier soorten

Onze Laurier soorten

Wij hebben ons gespecialiseerd in het kweken van gezonder en sterke Lauriersoorten. Heeft u vragen over onze Lauriersoorten, neem contact met ons op. 

Laurier Genolia: Dit is één van de beste Lauriersoorten om een haag mee te maken. Hij groeit smal en erg bossig. Met deze Laurier maakt u meteen dichte haag. Hij is supersterk en kan tegen een stootje. Een mooie onderhoudsvriendelijke haag gegarandeerd!

Portugese Laurier: Deze Laurier heeft uitstraling! Met zijn kleine blad maakt u een luxe en strakke haag. Hij blijft smal en groeit langzaam in vergelijk met andere Lauriersoort wat hem onderhoudsvriendelijk maakt.

Laurier Novita: Een oersterke Laurier! Hij groeit breed, hoog en snel. Wilt u een snelle gezonde groeier dan is dit een topper.

Laurier Caucasica: Een voordelige maar erg sterke Lauriersoort. Hij groeit snel en relatief smal omhoog. Hij groeit snel maar niet bossig. Hij maakt zeker een dichte haag maar dit duurt wat langer.

Eigenschappen van de Laurier

Eigenschappen van de Laurier

De Laurier is in Nederland een bekende wintergroene haagplant. U kunt hem ook kennen onder de Latijnse naam Prunus of Nedelandse naam Laurierkers. Verschillende soorten van de Laurier zijn zéér geschikt om een haag van te maken. Er zijn vele soorten en variaties van de Laurier.

U kent de Laurier mogelijk als een brede en snelle groeier. Een nadeel van deze snelle groei is dat de Laurier vaker gesnoeid moet worden. Aan de andere kant vormen deze laurierstruiken snel een hoge en dichte haag en door het dikke blad werkt de haag geluidsisolerend. Kenmerkend voor de meeste Lauriersoorten zijn de dikke, grote en lederen bladeren, maar er zijn ook variaties van de Laurier met kleine bladeren zoals de Portugese Laurier. Of soorten die smal blijven en alleen rechtopgaand groeien.

De Laurierstruiken lenen zich goed om een haag van te snoeien en/of om een hoge afscheiding mee te creëren. De Laurier leent zich erg goed voor een zichtdichte haag die veel privacy biedt. De Laurierstruiken zijn bladhoudend en wintergroen. Veel laurierstruiken halen met gemak een hoogte van 4 meter of hoger, indien ze niet op de gewenste hoogte worden gehouden tijdens de snoeibeurten.

Sommige lauriersoorten stellen hogere eisen aan de standplaats en hebben veel onderhoud nodig. Wij begrijpen dat het lastig is om de juiste Laurier te kiezen voor uw haag. Hogehagen heeft voor u Lauriersoorten uitgekozen met de beste eigenschappen en de mooiste uitstraling. Laurier kopen, wordt voor jou gemakkelijk omdat wij deze soorten zelf kweken en een mooie haag garanderen. Wij hebben onze specialisatie gelegd op gezonde en sterke soorten met verschillende eigenschappen en een mooie uitstraling. Op onze kwekerij wordt ecologische en milieuvriendelijk gekweekt. Wij garanderen mooie en gezonde Laurierstruiken.

“Wij hebben de beste planten geselecteerd voor u. Plant u onze gezonde Laurierhaag?”

Prunus laurocerasus of Laurierkers

Prunus laurocerasus of Laurierkers

Prunus laurocerasus is de Latijnse naam van de Laurier. Eigenlijk is de juiste Nederlandse benaming van de Laurier: Laurierkers. Laurier is verreweg de meest bekende en gebruikte naam voor deze laurier. De Laurierkers is een geslacht uit de rozenfamilie. Aan deze Prunussen groeien zwarte bessen en witte bloemen. De meeste bloemen van de Prunus geuren heerlijk. De meeste bessen en bloemen groeien op de nieuwe scheuten van Laurierstruik. De meeste scheuten worden bij de eerste snoeibeurt weggeknipt daardoor komen de meeste bessen en bloemen niet tot ontwikkeling. Door de snoeibeurten zijn de meeste mensen niet bekend met een Laurier heg waar bloemen en bessen in groeien. Er zijn verschillende soorten Prunus die rijkelijk bloeien en vanwege deze sierwaarde als solitair in een tuin aangeplant worden.

Een Laurierkers is giftig en niet eetbaar. We krijgen vaker de vraag of een Laurier eetbaar is omdat gedroogde bladeren aan gerechten toegevoegd worden voor smaak. Omdat de Laurier giftig is voor mens en dier, dient het snoeisel goed opgeruimd te worden na het snoeien. Dieren eten van nature niet van deze planten maar kunnen wel per ongeluk snoeisel opeten dat bijvoorbeeld nog in het gras ligt. Een Laurier heg kan men gerust naast een dieren wei aanplanten zolang de bladeren goed opgeruimd worden na het snoeien.

Laurier planten

Laurier planten

Kijk op onze pagina aanplant tips en tricks hoe u met gemak stap voor stap een Laurierhaag aan kunt planten. Laat bij kluitplanten altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze houdt de kluit bij elkaar en zorgt ervoor dat de planten goed door gaan groeien. De jute lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur. Een plastic pot dient wel altijd verwijderd te worden voor de aanplant. Het plastic moet nadien volgens de lokale regelgeving gerecycled worden. We bieden voor onze klanten ook een aanplantservice aan. Neem contact op voor meer informatie.

Wanneer Laurier planten

Wij verkopen voornamelijk Laurier bomen met kluit. Kluitplanten kunnen gerooid alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Dit is ook de periode dat deze Laurier struiken aangeplant kunnen worden. Planten in pot kunnen het gehele jaar door aangeplant worden. Let wel op dat u in de zomer goed en veel water geeft als u een nieuwe Laurier heg aan gaat planten. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien kunt u niet aanplanten omdat u dan niet in de aarde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant!

Hoeveel laurier per meter

Reken op onze product- en overzichtpagina gemakkelijk uit hoeveel stuks u per meter nodig hebt. Dit is ons adviesaantal per meter waarmee u meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Laurier verzorgen

Laurier verzorgen en onderhoud

Om een mooie en gezonde Laurierhaag te houden is het belangrijk om de laurier bomen goed te verzorgen en te onderhouden. We hebben voor u alleen sterke en gezonde Lauriersoorten geselecteerd maar door goed onderhoud blijven ze mooi en krijgt u een strakke Laurier heg.

Laurier water geven

Geef uw nieuwe haag van Laurier goed en met regelmaat water na de aanplant. Op onze pagina verzorging kunt u een handig schema vinden en informatie over het water geven van een haag.

Laurier bemesten

Wanneer Laurier bemesten? Wij adviseren om de Laurierhaag 2 maal per jaar goed mest te geven, in het voorjaar en het najaar net na de zomer. Zodoende krijgen deze groenblijvende Laurier bomen voldoende voedingstoffen om gezond en sterk te blijven. Geef na of tijdens de aanplant altijd een keer flink mest om uw Laurierhaag een goede start te geven en de aarde rondom de heg te voorzien van essentiële voedingstoffen.

Laurier snoeien

Wanneer Laurier Snoeien? Over het algemeen kunt u de Laurierhaag het beste in de maand april of mei voor de eerste keer snoeien. Veel Lauriersoorten zijn snelle groeiers en dienen 2 maal per jaar gesnoeid te worden. De tweede keer snoeit u de Laurierhaag, voor het beste resultaat, in september. Kijk voor meer informatie wanneer u Laurier moet snoeien bij de verschillende soorten Laurier.

Laurier planten

Laurier planten

Kijk op onze pagina Aanplant Tips & Tricks hoe je met gemak stap voor stap een Laurierhaag aan kunt planten. Laat bij, kluitplanten, waar de laurier er een van is, altijd de juten lap zitten bij de aanplant. Deze houdt de kluit bij elkaar en zorgt ervoor dat de planten goed door kunnen groeien. Deze juten lap rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor mens en natuur.
Maar wanneer kunt u de laurier het beste planten? Kluitplanten, zoals de laurier, kunnen alleen gerooid worden als de planten in rust zijn. Dat is van oktober tot en met mei. Tijdens een vorstperiode of hevige regenbuien is het geen goed idee om de laurier te planten, omdat u dan niet in de aardde kunt werken. Een beetje regen of een paar graden nachtvorst kan echter geen kwaad en is eigenlijk zelfs goed voor de aanplant! Gaat u nieuwe laurier in de zomer planten? Let dan op dat u deze goed en veel water geeft.


Vraagt u zich af hoeveel laurier u per meter kunt planten? Reken op onze product- en oversichtpagina gemmakkelijk uit hoeveel stuks u per meter nodig hebt. Dit is ons adviesaantal per meter waarmee u meteen een mooi resultaat hebt. Wij kweken goede kwaliteit laurier planten die al veel body hebben. Daardoor zijn we verassend gunstig per meter.

Laurier kopen

Laurier kopen

Bij Hogehagen kunt u veilig en gemakkelijk Laurier kopen. Op onze site bestelt u direct uit onze kwekerij de beste haagplanten. Omdat we direct uit de kwekerij leveren kunnen we onze klanten de beste prijs voor de mooiste Laurierhaag bieden. Selecteer zelf een leverdatum en reken af via de bekende en veilige betaalmethoden. Heeft u vragen over het kopen van een Laurier of over de prijs van Laurier, neem contact met ons op. Wilt u van te voren uwLaurier komen bekijken, maak wel even afspraak.