Beuk

De Latijnse naam van de Beukenhaag is Fagus sylvatica. Een Beukenhaag is sterk en heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling!

  • Van nature sterke en gezonde planten.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Herfst- en winterverkleuring 
  • Zeer winterhard. 
  • Kan in de volle zon en de schaduw aangeplant worden.
  • Niet giftig voor mens en dier.
  • Ook geschikt voor een hoge haag tot wel 4 of 5 meter.
  • Heeft een compacte en bossige groei.
  • Groeit op alle gronden, ook klei.
  • Kan niet tegen natte voeten.

Planten in pot

Groene Beuk 100-125cm pot
€ 14,75 Vanaf € 11,50
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 4 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 25
Bekijk meer info
75+
€ 12,25 per stuk
150+
€ 11,50 per stuk
€ 14,75 Vanaf € 11,50
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Groene Beuk 125-150cm pot
€ 16,90 Vanaf € 13,75
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 4 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 25
Bekijk meer info
75+
€ 14,50 per stuk
150+
€ 13,75 per stuk
€ 16,90 Vanaf € 13,75
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Groene Beuk 180-200cm pot
€ 28,90 Vanaf € 26,75
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 3 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 20
Bekijk meer info
40+
€ 27,50 per stuk
80+
€ 26,75 per stuk
€ 28,90 Vanaf € 26,75
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Groene Beuk 200-225cm pot
€ 30,95 Vanaf € 28,25
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 3 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 15
Bekijk meer info
40+
€ 29,25 per stuk
80+
€ 28,25 per stuk
€ 30,95 Vanaf € 28,25
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=

Haagelementen

Groene Beuk 200cm haagelement
€ 240,00 Vanaf € 199,00
Incl. BTW
Leaf Plantafstand: 1 stuks per meter
Leaf Direct leverbaar
Leaf Minimale bestelhoeveelheid: 3
Bekijk meer info
10+
€ 210,00 per stuk
20+
€ 199,00 per stuk
€ 240,00 Vanaf € 199,00
Incl. BTW
Vul in hoeveel stuks je wilt kopen om te zien over hoeveel meter het gaat
=
Beukenhaag

Eigenschappen Groene Beukenhaag

Wie kent de Groene Beukenhaag niet. Deze groene Beuken worden in België veel toegepast als haag. Deze inheemse planten hebben een authentieke uitstraling. Het mooie groene blad valt bij veel mensen in de smaak. Een haag van Groene Beuk past bij zowel een strakke stijl als een rustieke en landelijke stijl. Een echte blikvanger onder onze haagplanten.

De groene Beukenhaag wordt gerekend tot de bladverliezende planten. In de herfst kleurt deze Beukenhaag naar een prachtige oranje- en bruinachtige kleur. De bladeren verdorren en vallen pas af als de nieuwe bladeren in het voorjaar weer doorkomen. Deze planten geven dus wel privacy maar niet zoveel als wintergroene planten. Bij een strenge winter in combinatie met veel wind kan hij de bladeren ter bescherming eerder laten vallen. Door het fijne en compacte takkenstelsel zal hij toch privacy bieden.

Omdat deze planten hier van nature voorkomen, kan de Groene Beukenhaag een strenge winter met gemak verdragen. De bladeren en de takken zijn niet giftig voor mens en/of dier. Wilt u het zekere voor onzekere nemen dan is Groene Beuk een optie om aan te planten als niet giftige haag. De Beukenhaag groeit relatief langzaam met 20 a 30 cm per jaar. Omdat ze langzaam groeien noemen we deze planten onderhoudsvriendelijk. Op natte plekken of op kleigrond zal de Groene Beukhaag niet goed groeien.

Beukenhaag

Fagus sylvatica

Fagus sylvatica is de Latijnse naam van de Groene Beukenhaag. Fagus is letterlijk Beuk in het Latijn. Er bestaan wel 50 soorten Fagus waaronder Japanse en Chinese Beukensoorten. In Europa is de Fagus sylvatica de inheemse soort. Sylvatica betekent in het Latijn: “wild groeiend in het bos”. U kunt hieruit opmaken dat deze planten van nature voorkomen en ook goed bestand zijn tegen ons klimaat.

Als we over Beukhaag praten, die in België zo bekend is als haagplant, dan hebben we het over de Fagus sylvatica. Op kwekerijen en bijvoorbeeld door hoveniers zal veelal deze Latijnse naam voor de Beukenhaag gebruikt worden. In de plantenstudies en dergelijke worden de Latijnse namen onderwezen. Internationaal is dit erg handig omdat iedereen dezelfde namen hanteert. Op onze website gebruiken we Beukenhaag in plaats van Fagus sylvatica omdat dit de meest gangbare naam is.

Fagus sylvatica

Beukenhaag planten

Op onze pagina: Aanplant tips&tricks staat een handleiding waarmee u met gemak uw Beukenhaag aan kunt planten. Heeft u kluitplanten besteld? Laat dan altijd de jute lap zitten bij de aanplant. Deze rot vanzelf weg en is niet schadelijk voor de natuur. Bij potplanten dient u de plastic pot wel altijd te verwijderen.

Hoeveel stuks per meter

Op onze product- en overzichtspagina kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel stuks meter u nodig hebt om een mooie haag aan te planten. Dit betreft een adviesaantal per meter. Wilt u kleine planten kopen en deze uit laten groeien tot een hoge haag, dan kunt u het beste ons advies in deze maat volgen. De planten zullen uiteindelijk wel een mooie haag vormen maar vooral in de eerste jaren dat de haag er staat zal het er veel mooier uitzien.

Wanneer Beukenhaag planten

Afhankelijk van hoe u de Beukenhaag geleverd krijgt, weet u wanneer u de Beukenhaag kunt planten. Planten in pot kunnen het gehele jaar aangeplant worden, planten met kluit van oktober tot en met mei en Beukenhaag met blote wortel kunt u van oktober tot en met maart aanplanten. De vraag: “Wanneer Beukenhaag planten?” is dus afhankelijk van kweekwijze van de plant. Wij adviseren echter niet om Beukenhaag met blote wortel aan te planten. Dit komt omdat de kans op uitdroging erg groot is. Wij leveren alleen nog groene Beukenhaag met kluit en in pot. Wij leveren gegarandeerd een goede Beukenhaag met een goed wortelgestel die meteen uitgroeit tot een mooie haag.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Fagus sylvatica

Onderhoud Beukenhaag

Water en mest geven is erg belangrijk voor een Beukenhaag. Hieronder hebben we informatie en tips op een rij gezet voor de Groene Beukenhaag.

Beukenhaag water geven

Na de aanplant is het erg belangrijk om de Beukenhaag water te geven. Deze planten staan in rust in de winter. Dat betekent dat ze niet veel of nagenoeg geen water verdampen. De aarde waarin ze aangeplant zijn dient echter wel vochtig gemaakt te worden. Want de Beukenhaag kan in deze periode wel uitdrogen. Als in het voorjaar de eerste bladeren weer doorkomen dient de ondergrond met regelmaat nat gemaakt te worden. Vooral het eerste seizoen van aanplant is dit van belang daar de planten nog niet volledig in de grond geworteld staan. Beukenhaag water geven kan erg gemakkelijk met een druppelslang. De druppelslang plaatst u gemakkelijk na de aanplant bij de stammen van de Beukenhaag. Wij bieden een kwalitatief goede druppelslang aan die jaren kan blijven liggen in bij de haag.

Beukenhaag bemesten

De beukenhaag bemesten is erg belangrijk. Wij adviseren om de planten altijd een goede start te geven en tijdens of net na de aanplant de aarde te voorzien van een goede mestkorrel. Daarbij raden wij aan om elk jaar in het begin van het voorjaar een keer goed de Beukenhaag te bemesten. U kunt overwegen om in de zomer nog een keer goed mest te geven aan de Beukenhaag. In het najaar of voor de winter hoeft er geen mest gegeven te worden.

Om de Beukenhaag dezelfde verzorging te geven als bij ons op de kwekerij bieden we onze biologische mestkorrel ook aan in onze webshop. Dit is een langzaam werkende korrel die na een paar regenbuien niet weggespoeld is.

Groene beuk

Beukenhaag snoeien

Wanneer Beukenhaag snoeien? De Groene Beuk kun je het beste voor de langste dag van het jaar snoeien als hij de eerst uitlopers heeft gemaakt. Deze struik kan altijd licht bij gesnoeid worden. Na een goede groei gedurende de lente- en zomermaanden kan hij na de zomer ook nog een keer gesnoeid worden.

Een tak wegknippen die in de weg zit kan natuurlijk altijd. Maar de Beukenhaag snoeien in de zomer is geen goed idee. Als er te veel zon staat en het te warm is dan kunnen de planten verbranden na een snoeibeurt. De Beukenhaag laat zich erg gemakkelijk in vorm snoeien. Een keer flink terugsnoeien is geen probleem. Hij zal weer mooi uitlopen in het voorjaar.

Beukenhaag kopen

Beukenhaag kopen 

Wilt u gunstig een mooie Beukenhaag kopen? Wij bieden direct uit onze kwekerij Groene Beukenhaag aan. U kunt ze gemakkelijk bestellen en afrekenen op Hogehagen. We werken samen met het bekende Mollie om een veilige betaling tot stand te brengen. Kies zelf een leverdatum en wij zorgen ervoor dat de planten op de gewenste datum bij u staan. Let er wel op dat we enkele dagen nodig hebben om de bestelling klaar te maken.

Wij staan voor onze producten en geven aangroeigarantie op onze planten. Kijk op onze pagina Garantie voor de voorwaarden. De klant en de plant staan bij ons centraal. Dat zien we terug in de mooie reviews die we ontvangen. En daar zijn we trots op. Heeft u nog vragen over ons of Beukenhaag kopen, neem contact met ons op. De planten bekijken op onze kwekerij is geen probleem. Maak hiervoor wel een afspraak zodat we de tijd voor u kunnen nemen.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten