Wanneer Liguster planten

Wanneer kun je Liguster planten? Het antwoord zit in de kweekwijze van de Ligusterstruiken. Je kunt Liguster op 3 verschillenden manieren kweken en uitleveren. In pot, met blote wortel en met een kluit.  Wanneer Liguster planten? Wij adviseren om Liguster met een kluit te planten. Lees hieronder waarom. 

Wanneer Liguster planten

Wanneer Liguster in pot planten

De duurste manier om een plant te kweken is met een pot. De pot is duur, er zit meer arbeid in potplanten en de kweker heeft er een special ondergrond of kas voor nodig om ze te kweken. Het voordeel van potplanten is dat je deze het gehele jaar aan kunt planten en dat de planten een goed wortelgestel hebben.

Wanneer Liguster met kluit planten

Ligusterstruiken met kluit kun je aanplanten van ongeveer oktober tot en met mei van elk jaar. Als het eind mei erg warm is dan raden wij het af om kluitplanten aan te planten en leveren ze dan ook niet meer uit aan onze klanten. Het grote voordeel van Liguster met kluit is dat het in vergelijk met potplanten een stuk voordeliger zijn maar dezelfde kwaliteit hebben. De dure pot ontbreekt en we telen deze in het vrije veld. Het wortelgestel is goed is en wij leveren mooie dikke struiken aan onze klanten. Kijk op onze Ligusterpagina voor onze planten met kluit.

Wanneer Liguster met blote wortel planten

Wij raden altijd af om planten met blote wortel aan te planten. Dit komt omdat er vaak uitval is in een haag die aangeplant wordt met blote wortel. Uit ervaring blijkt dat de kans op uitdroging erg groot is.  De meest ideale periode om Ligustrum met blote wortel aan te planten is in de herfst. Al wordt door de meeste aanbieders de periode oktober tot en met mei aangehouden om aan te planten. Wij kweken en leveren geen planten meer met blote wortel. Wij staan voor kwaliteit en willen onze klanten een goede en degelijke haag bieden.

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten

Wanneer Liguster planten

Soorten Liguster aanplanten

Wij bieden 2 soorten liguster aan. De Liguster Atrovirens (lt Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’) en de Haagliguster (lt Liguster Ovalifolium). Dit zijn onze favoriete Ligusterstruiken om aan te planten voor een haag. Beide soorten Liguster geven een authentieke uitstraling.

Liguster Atrovirens: Deze soort Ligustrum groeit bossig en vertakt compact. Deze heeft een mooie uitstraling door zijn fijnmazige takkengroei.

Haagliguster: Deze Ligustrum ovalifolium wordt ook wel de haagliguster genoemd en dat is niet voor niets. Hij groeit opgaand en smal. Deze Liguster laat zit ook goed snoeien in de vorm van een haag.

Wanneer Liguster planten

Wil jij weten wanneer je Liguster aan kunt planten?

Om te weten wanneer Liguster planten is het belangrijk om te weten hoe jouw planten uitgeleverd worden. Op deze pagina hebben we nog aanvullende informatie staan over wanneer Liguster planten. Dit is een algemene pagina voor alle planten die we aanbieden op onze website HogeHagen. Over het algemeen geldt de informatie over het aanplanten voor alle planten. Wij adviseren meestal om onze kluitplanten aan te planten. Wij bieden kwaliteit haagplanten voor een gunstige prijs. Omdat we overtuigd zijn van onze planten geven we garantie op planten die we uitleveren. Heb je nog vragen over onze planten of over wanneer je Liguster aan kunt planten, neem dan gerust contact met ons op.

CTA: Liguster planten

Stel je vraag aan Matthijs

Je kunt bij mij terecht met al je vragen over haagplanten